86 Responses

  1. onlajer
    onlajer April 14, 2017 at 10:31 am | | Reply

    Oh patutpun lama tak dapat baca cerita yang baru dari hang .. sibuk sangat rupanya

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:12 pm | | Reply

      Ya.

      Ultra sibuk.

  2. olaoli
    olaoli April 14, 2017 at 11:28 am | | Reply

    hahaha…best aku membaca novel kisah benar ni..biasalah bro cikgu memang macam tu

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:13 pm | | Reply

      Ya.

      Blog cikgu-cikgu memang best dibaca.

  3. Bahrain
    Bahrain April 14, 2017 at 12:17 pm | | Reply

    Memang busy beno sangat dah cikgu kita dengan kerja di sekolah. Semoga dipanjangkan umurnya dengan kesihatan yang berpanjangan.

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:11 pm | | Reply

      Ya.

      Super sangat busy.

      Tak tipu.

  4. azam
    azam April 14, 2017 at 1:15 pm | | Reply

    aku konpius, betul ke cikgu ni kije stress. macamana dengan orang kije buat jalan, tengah panas, kete banyak lalu macam nak langgar orang hehe

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:09 pm | | Reply

      Aku penah buat keje buat jalan.

      Kalau compare dedua.

      Cikgu lagi stress. Balik rumah, still dok fikir pasal budak. Sampai mimpi pun kekadang mimpi pasal budak.

      Ko keje buat jalan, ko takdenya fikir pasal jalan kat rumah sangat.

  5. mrhanafi
    mrhanafi April 14, 2017 at 2:03 pm | | Reply

    baru saya terfikir saya beruntung tak jadi cikgu..

    tapi tak jadi cikgu pun boleh stress..

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:06 pm | | Reply

      Banyak untung jadi cikgu.

      Stress tu salah satu daripadanya.

      1. mrhanafi
        mrhanafi April 20, 2017 at 11:54 pm | | Reply

        susah juga kalau selalu stress..

        kesihatan juga akan terjejas..

  6. Khairul Zamri
    Khairul Zamri April 14, 2017 at 3:09 pm | | Reply

    Samalah kita makin tua makin busy ahaha

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:04 pm | | Reply

      Oh.

      KO pun tua jugak rupanya eh?

  7. anuar
    anuar April 14, 2017 at 3:13 pm | | Reply

    Dah lama tak baca tulisan cikgu PJ.. Alhamdulillah.. hari ni dpt jugak baca..

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:00 pm | | Reply

      Ya.

      Memang lama tak menulis.

  8. hafizmd
    hafizmd April 14, 2017 at 3:31 pm | | Reply

    Salam titan. Lama tak jenguk..nyata ko mmg masih genius..aku igt dah makin tua makin kureng bisanya..hahaha

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:01 pm | | Reply

      Ya.

      Aku masih genius dan masih berbisa.

      1. hafizmd
        hafizmd April 18, 2017 at 1:11 pm | | Reply

        hahaha..punyelah panjang entri ni..

  9. Ikhwan
    Ikhwan April 14, 2017 at 3:38 pm | | Reply

    Biar jadi Logan, jangan jadi Loganathan kah kah kah

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:58 pm | | Reply

      Siapa Loganathan tu?

  10. Madam Affiliate
    Madam Affiliate April 14, 2017 at 6:18 pm | | Reply

    Hi…welcome back. We miss your writing a lot. I am nearly 4 series lady blessed with 1 smallittle son. Tryin harder to thinktype by blogging back seriously. Many years wasted. I start bloggin back after found out this blog successfully generate money. Inspired place.

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:59 pm | | Reply

      Thanks for that.

      I’m seriously happy that you start blogging back.

  11. Ibu Mifzal
    Ibu Mifzal April 14, 2017 at 10:04 pm | | Reply

    aduhhh..pening nk kira.. hehe…jd cikgu memang sibuk..apa2 pun selamat kembali menulis…

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:57 pm | | Reply

      Sekali-sekala, kena la rajin ngira.

      Bukan susah pun.

  12. Wan Zawawi
    Wan Zawawi April 15, 2017 at 3:04 am | | Reply

    KIta serupa la, semakin sibuk
    tapi kena pandai cilok masa untuk blog

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:55 pm | | Reply

      Tak baik cilok masa.

      Kita “guna” masa dengan lebih bijak.

  13. sabree hussin
    sabree hussin April 15, 2017 at 5:43 am | | Reply

    Aik Hugh Jackman cikgu PJ jugak 😀 Aku ingat dia cuma seorang wolverine je

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:53 pm | | Reply

      Sebelum dia jadi pelakon, dia ngajar PJ kat sekolah.

  14. Noriza Abdul Rahman
    Noriza Abdul Rahman April 15, 2017 at 7:26 am | | Reply

    Lama sangat tak membaca bebelan cikgu PJ ni…winduuu

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:54 pm | | Reply

      Ohh..

      windu apakah itu?

  15. Dedaun Comel
    Dedaun Comel April 15, 2017 at 9:08 am | | Reply

    Nampak sangat busy tu kan.. takpa yang penting pekerjaan guru tu satu profesion yang memberi manfaat kepada muridnya untuk berbakti kepada orang lain.

    Semoga sukses

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:50 pm | | Reply

      Ya.

      Sangat busy sebenarnya.

  16. Fyda Noh
    Fyda Noh April 15, 2017 at 5:01 pm | | Reply

    Orang busy2 ni, kena makan suplemen ni.. 😛

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:51 pm | | Reply

      Supplement apa yang sedap dimakan?

  17. Jia rizaira
    Jia rizaira April 16, 2017 at 7:24 am | | Reply

    Makin berusia makin tiada masa, makin tiada kudrat, makin bertambah tanggungjawab. Fuh! Bersedialah untuk menghadapi waktu itu.

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:30 pm | | Reply

      Ya.

      Sedang berusaha untuk lebih bersedia.

  18. Pengedar Shaklee Cheras
    Pengedar Shaklee Cheras April 16, 2017 at 9:16 am | | Reply

    faktor usia mmg mempengaruhi tahap kerajinan..hehe

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:32 pm | | Reply

      Ya.

      Lebih tua, lebih ramai orang suka.

  19. Sofian
    Sofian April 16, 2017 at 9:54 am | | Reply

    tua tak apa tapi biar hati still muda. he he he
    menulis untuk memberi inspirasi dan kebaikan kepada org lain

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:33 pm | | Reply

      Ofkos.

      Hati memang sentiasa muda berapi.

  20. akubiomed
    akubiomed April 16, 2017 at 3:36 pm | | Reply

    Masih gagah curi waktu untuk menulis blog.

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:48 pm | | Reply

      Ya.

      Masih tetap gagah dan hensem.

  21. Azwan
    Azwan April 17, 2017 at 12:33 am | | Reply

    memang ada iras – iras Longan sikit.

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:29 pm | | Reply

      Siapa Longan sikit?

      Artis baru ke?

      1. hafizmd
        hafizmd April 18, 2017 at 1:15 pm | | Reply

        alaa..longan tu yg macam buah mata kucing tu..keh3

        1. titan
          titan April 21, 2017 at 3:18 am | | Reply

          Oh.

          Sejenis buah-buahan rupanya.

          INgat nama artis baru.

  22. raihanah
    raihanah April 17, 2017 at 12:43 am | | Reply

    memang kecewa bila cikgu tak update. tapi cikgu, orang genius bukan tak boleh hidup panjang. stress menjadi penyebab banyak penyakit kita, especially penyakit kronik. cikgu jaga kesihatan, makanmakanan seimbang, ambil suplemen shaklee, exercise (cikgu PJ ni tak payah nak ajar dah exercise apa), jauhkan merokok. insyaAllah cikgu pun boleh jadi hensem walaupun tua dan panjang umur

    tu dia, panjang saya komen. 49 tu dah kena start ambik shaklee. jgn ambk hat bukan2 na

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:47 pm | | Reply

      Ya.

      Saya akan jaga kesihatan walaupun umur dah tua.

      1. raihanah
        raihanah April 19, 2017 at 1:31 am | | Reply

        jom ambik Vivix cikgu. special price utk cikgu

        1. titan
          titan April 21, 2017 at 3:17 am | | Reply

          Mohon sponsor dua botol.

          Haha..

  23. dukenaim
    dukenaim April 17, 2017 at 12:45 am | | Reply

    Fuhh pening kira umur tu. Welcom back!
    Terdetik hari ni nak taip url blog En Titan, nahhh tu dia dah ada coretan baru, Nasib baik sempat cilok masa tulis entri, hilang sikit rasa buring nih.

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:45 pm | | Reply

      Ok.

      Selama ini hang tengah boring la eh.

  24. zara
    zara April 17, 2017 at 3:32 am | | Reply

    waww dah 16 tahun menulis..orang lama tapi masih berbisa gitu 🙂

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:42 pm | | Reply

      Ya.

      Bisanya masih utuh dihati.

  25. Jiesusanos
    Jiesusanos April 17, 2017 at 12:04 pm | | Reply

    Haha.. Walaupun dh tua slalu la update bro titan..

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:41 pm | | Reply

      Ya.

      Bila ada masa, aku tulislah.

  26. Uncle Zuan
    Uncle Zuan April 17, 2017 at 1:43 pm | | Reply

    tak banyak pun beza umur kita bro hehe

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 2:40 pm | | Reply

      Umur hang 49 jugak ke?

  27. Pendekar
    Pendekar April 17, 2017 at 3:23 pm | | Reply

    Hahahaha. Nombor lapan tu aku tak boleh nak tahan gelak.
    .
    Nak kata ko setanding dengan hugh jackman la tu.
    .
    Tapi memang betul.

    .
    Genius mati awal sekarang ni.
    .
    .
    Tapi temberang la umur baru 32. Kira angka tahun la. Jangan bulan.
    .

    1. titan
      titan April 17, 2017 at 3:35 pm | | Reply

      Tu la.

      Sebab tu ramai orang meroyan hari-hari kat facebook.

  28. riangria
    riangria April 17, 2017 at 5:21 pm | | Reply

    Jadi cikgu besar pengorbanan kepada anak didik.. jadi cikgu dapat menulis blog lagi best..he

    1. titan
      titan April 19, 2017 at 9:40 am | | Reply

      Ya.

      Kena banyak berkorban.

  29. ahmadyani
    ahmadyani April 18, 2017 at 11:21 am | | Reply

    Ini normal bila blog diurus seorang diri. Saya faham. Dan patutnya semua pembaca faham. Lain halnya bila blog diurus oleh tim profesional. Bila blog diurus seorang diri, sehebat mana juga diri dia, dia hanya ada satu otak, dua tangan dan dua kaki dan satu badan!

    1. titan
      titan April 19, 2017 at 9:39 am | | Reply

      Ya.

      Normal bila ada satu otak, dua tangan, dua kaki dan satu badan.

  30. ema
    ema April 20, 2017 at 8:13 am | | Reply

    dua tiga empat kali singgah, memang tak ada entri terbaru pun…dah agak mesti busy dengan tugas sebagai cikgu ni.

    1. titan
      titan April 21, 2017 at 3:14 am | | Reply

      Kalau rajin, baru tulis.

      La ni, masih penat.

  31. Ibu Zarith
    Ibu Zarith April 20, 2017 at 5:28 pm | | Reply

    Bizi mengalahkan PM ni..hehehe..Takpe, utamakan kerja hakiki =)

    1. titan
      titan April 21, 2017 at 3:15 am | | Reply

      Ya.

      Kena utamakan yang hakiki.

  32. reezluv
    reezluv April 21, 2017 at 7:02 am | | Reply

    jaga kesihatan juga beb..jgn force sangat bdan tu..kena gi bercuti juga ngan famili untuk release segala tekanan yang ada tu.bagi rehat badan tu..nanti kacau kat dalam..:D

    1. titan
      titan April 21, 2017 at 10:34 am | | Reply

      Kekadang kena force jugak maa..

      Ko kan tahu stressnya macam mana.

      Haha..

  33. Mus
    Mus April 23, 2017 at 11:30 am | | Reply

    kesian juga kerja guru ni..
    mmg ibubapa dan guru kena kerjasama supaya anak-anak terus berjaya.
    semoga bro diberi kesihatan yang baik

    1. titan
      titan April 24, 2017 at 1:34 pm | | Reply

      Ya.

      Kesian pada mereka yang keje guru ni.

  34. irsah
    irsah April 23, 2017 at 7:16 pm | | Reply

    Lepas sukan pahtu demam.. belom tua lagi tuuu… baru jejak verteran 😉 … banyak keje leh ringankan otak serabut piut hal2 luar hakiki. Pena kalu byk nulis abis dakwat jugak… So kene re-fill atau amik yg baru 😉

    1. titan
      titan April 24, 2017 at 1:36 pm | | Reply

      Geng veteren malas masuk.

      Ni geng memang tak update blog langsung.

      Haha..

  35. Sue
    Sue April 26, 2017 at 5:56 am | | Reply

    Memang salute dengan cikgu2.
    Orang sabar je bleh jagi cikgu. Yang terpilih je yang jadi cikgu2 ni.
    ahkak tak mampuuu..

    1. titan
      titan April 26, 2017 at 2:41 pm | | Reply

      Ya.

      Yang terpilih aje yang leh jadi cikgu.

  36. Ronaldmohoni
    Ronaldmohoni April 28, 2017 at 4:56 pm | | Reply

    Dari gaya penulis, ko masih muda titan. Tu lah hakikat.

    1. titan
      titan May 1, 2017 at 11:08 am | | Reply

      Hati je masih muda.

  37. Nota Nutrisi
    Nota Nutrisi April 30, 2017 at 2:34 pm | | Reply

    Cikgu, sangat tabik spring. Walau pun tidak sihat, gagahkan diri untuk selesaikan tanggungjawab. Hanya insan terpilih yang mampu memegang title ‘cikgu’. Tahniah cikgu 🙂

    1. titan
      titan May 1, 2017 at 11:05 am | | Reply

      Ya.

      Bukan senang nak jadi cikgu.

      Itu betul sekali.

  38. Amirul.my
    Amirul.my May 1, 2017 at 10:13 am | | Reply

    Penat tu cikgu… ada masanya kita perlu recruit orang untuk melakukan tugas2 kita. Bisnes gaya korporat kata ABS haha

    1. titan
      titan May 1, 2017 at 11:04 am | | Reply

      Ya.

      Dan masanya itu bukan sekarang.

      Tak ramai boleh follow gerak kerja aku.

  39. rahimah majid
    rahimah majid May 10, 2017 at 12:52 am | | Reply

    Kerja paling stress ialah doktor sebab tak ada life. Cikgu stress dengan anak murid je kot tapi cuti banyak kan? Pergi la jalan – jalan ambik angin sekali sekala.

    1. titan
      titan May 10, 2017 at 4:37 am | | Reply

      Ya. Doktor pun antara pekerjaan yang stress juga.

      Cikgu pun takde life sangat.

      Cuma tengok bijak tak bijak aje kawal hidup kita nih.

      Cuti banyak pun, tetap kena fikir hal sekolah dan budak maa..

  40. Asyraf Asri
    Asyraf Asri May 12, 2017 at 2:15 am | | Reply

    Kerja Airlines pun stress.

  41. zik
    zik May 13, 2017 at 4:49 am | | Reply

    bila stress nih kita punya otak akan fikir cari jalan penyelesaian.. lebih kurang kreatiflah..memanglah kerja ada yang stress ada yang kurang stress. kalau boleh semua orang taknak kerja yang takda stress… tapi dah ini semua punya kerja ada peranan masing2…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.