40 Responses

  1. Pendekar
    Pendekar May 29, 2017 at 9:21 pm | | Reply

    Aku pun nak cipta sejarah sendiri gak.

    InsyaAllah…

    1. titan
      titan May 31, 2017 at 12:25 pm | | Reply

      Ya.

      Sila cipta sejarah sendiri.

  2. TravelogSiti
    TravelogSiti May 30, 2017 at 3:05 am | | Reply

    Sejarah aku tahun ni lak suap budak kecik tak puasa kat rumah dan terawih kat rumah sebab ada baby. Dulu boleh jugak buka puasa kat masjid, skrg susah jugak. So simple2 je masak tuk buka puasa petang.

    1. titan
      titan May 31, 2017 at 12:20 pm | | Reply

      Takpe.

      Benda baru.

      Nanti biasalah tu.

  3. dalin
    dalin May 30, 2017 at 6:16 am | | Reply

    Balik kampung bukak puasa hari pertama adalah tradisi yang tak tahu kenapa dia adalah sangat best walaupun 3 orang lagi tak balik.
    Bab parking besar + banyak tu pun betul.
    Bab sape lagi nak buat keja-kejaan ni semua tu pun betullah.
    Semoga Ramadhan kali ni bersejarah lah dalam hidup kita ye tak
    Amin

    1. titan
      titan May 31, 2017 at 12:18 pm | | Reply

      Ya.

      Walaupun bukan tradisi bagi aku.

      Tapi memang seronok kalau dapat buka, sahur dan puasa sama-sama mak bapak nih.

      Feel dia lain banyak.

  4. ajumohit
    ajumohit May 30, 2017 at 9:42 pm | | Reply

    bila usia dh meningkat memang terasa berbeza keupayaan badan untuk bekerja berbanding dulu, orang kata susah dahulu senang kemudian 😉

    1. titan
      titan May 31, 2017 at 12:12 pm | | Reply

      Ya.

      Sekarang ni memang nak senang dahulu dan senang kemudian.

      Orang kita.

  5. sabree hussin
    sabree hussin May 31, 2017 at 2:43 am | | Reply

    Betul la tu… kerja kita, kalau bukan kita yang kena buat, kita yang kena siapkan, siapa lagi yang nak tolong buatkan…

    1. titan
      titan May 31, 2017 at 12:10 pm | | Reply

      Ya.

      Tak ada siapa.

      Kita juga kena buat.

  6. onlajer
    onlajer May 31, 2017 at 7:34 am | | Reply

    eh budak – budak kau kan cuti..Hang tak ikut cuti sekali ka

    1. titan
      titan May 31, 2017 at 12:06 pm | | Reply

      Aku kena kerja.

      Tiga hari aje.

      Bukan hari-hari waktu cuti.

  7. Faizal Fredley
    Faizal Fredley June 1, 2017 at 4:41 am | | Reply

    walau kecik atau besar benda kita lakuakn tetap akan ada impact tersendiri….

    1. titan
      titan June 2, 2017 at 12:07 pm | | Reply

      Ya.

      Impak tu memang sentiasa ada sama ada kita sedaq atau tidak.

  8. Amir Mazlan
    Amir Mazlan June 1, 2017 at 7:34 am | | Reply

    “That’s why no one will remember your name” – Achilles to the messenger boy who wouldn’t want to fight Boagrius.

    #kopipes 😀

    1. titan
      titan June 2, 2017 at 12:11 pm | | Reply

      KOpipes dari mana tu?

  9. zik
    zik June 1, 2017 at 8:11 am | | Reply

    sambung tidor balik.. kerja cikgu banyak tuh.. budak2 cuti, cikgu tak cuti … ada kerja lain..

    1. titan
      titan June 2, 2017 at 12:05 pm | | Reply

      yA.

      bANYAK Kerja lain yang tak siap lagi.

  10. nikkhazami
    nikkhazami June 1, 2017 at 8:35 am | | Reply

    nak tak nak… kena buat jugak.. haihh

    1. titan
      titan June 2, 2017 at 12:05 pm | | Reply

      Ya.

      Kena buat la.

      Siapa lagi yang nak buat.

  11. akubiomed
    akubiomed June 2, 2017 at 3:49 am | | Reply

    Berehatlah sahabatku. 🙂

    1. titan
      titan June 2, 2017 at 11:51 am | | Reply

      Ya.

      Memang sedang berehat.

  12. ema
    ema June 2, 2017 at 4:15 am | | Reply

    suka pergi banting… suasana pun masih seperti suasan kampung.

    1. titan
      titan June 2, 2017 at 12:13 pm | | Reply

      Ya.

      Masih seperti dulu.

      Cuma kedai banyak baru. Jalan makin elok.

      Orang makin ramai.

      Kereta makin bersepah.

  13. Anim
    Anim June 2, 2017 at 1:38 pm | | Reply

    Rehat la cikguu. Walaupun kekadang kerja lebih masa tu nak bina masa depan, sesekali manjakan badan tu juga keperluan.

    Okay nak mula cipta sejarah juga

    1. titan
      titan June 3, 2017 at 6:24 pm | | Reply

      Ya.

      Tengah rehat nih.

  14. Bahrain
    Bahrain June 3, 2017 at 3:59 pm | | Reply

    betul2x memberi positif ni.. semoga kita terus memberikan yang terbaik untuk diri sendiri dan juga kepada orang lain.

    1. titan
      titan June 3, 2017 at 6:26 pm | | Reply

      Ya.

      Harusnya begitu.

  15. Wan Zawawi
    Wan Zawawi June 4, 2017 at 4:10 am | | Reply

    Terbaik bro, setiap individu berpotensi untuk mencipta sejarah tersendiri tak kira sukses di dalam apa jua bidang yang diceburi

    1. titan
      titan June 5, 2017 at 6:21 pm | | Reply

      Kita semua ada sejarah yang berbeza.

      Hargainya.

  16. Ronaldmohoni
    Ronaldmohoni June 4, 2017 at 4:03 pm | | Reply

    Nih kompem sejarah dah tercipta.

    1. titan
      titan June 5, 2017 at 6:24 pm | | Reply

      Ya.

      Banyak yang dah tercipta.

  17. Amirul
    Amirul June 4, 2017 at 8:12 pm | | Reply

    Alhamdulillah… orang Banting semuanya baik2 belaka. Seronok dengar bila masjid penuh.

    1. titan
      titan June 5, 2017 at 6:14 pm | | Reply

      Ya.

      Orang Banting memang hensem belaka.

  18. Ikhwan
    Ikhwan June 4, 2017 at 9:56 pm | | Reply

    Terkenang masa duduk di Sijangkang, bangun pagi udara segar sebab sewa rumah dalam kawasan kebun.

    1. titan
      titan June 5, 2017 at 6:14 pm | | Reply

      Wah.

      Penah dok sikjangkang rupanya.

  19. Jie Susanos
    Jie Susanos June 5, 2017 at 8:40 am | | Reply

    untung tu..byk perubahan kat banting..

    1. titan
      titan June 5, 2017 at 6:13 pm | | Reply

      Ya.

      Memang besaq perubahan kali ni.

  20. Ira
    Ira June 7, 2017 at 4:00 am | | Reply

    Nice sharing.. sejarah y nk dicipta stiap org berbeza-beza pastinya

    1. titan
      titan June 7, 2017 at 11:31 pm | | Reply

      Ya.

      Tak semestinya sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.