20 Responses

  1. Ronaldmohoni
    Ronaldmohoni November 11, 2017 at 7:07 pm | | Reply

    Saya PBSM, tak tahulah kenapa tak join pengakap, mungkin tdk minat.

    1. titan
      titan November 12, 2017 at 7:47 pm | | Reply

      Tak apa.

      Setiap orang ada minat masing-masing.

  2. ubai
    ubai November 12, 2017 at 1:05 am | | Reply

    lama tak camping. heheh

    1. titan
      titan November 12, 2017 at 7:48 pm | | Reply

      Takpe.

      Malam ni leh pegi camp kalau nak.

  3. Ikhwan
    Ikhwan November 12, 2017 at 4:48 am | | Reply

    Kat sekolah dulu aku setakat dapat lencana maju je.

    1. titan
      titan November 12, 2017 at 7:39 pm | | Reply

      Kira hebat la tu.

      Budak-budak aku baru nak aktif tahun ni.

      haha

  4. reezluv
    reezluv November 12, 2017 at 5:02 am | | Reply

    tak amek pengakap diraja ke?hhee

    1. titan
      titan November 12, 2017 at 7:40 pm | | Reply

      Malas la.

      Dah tua dah.

  5. TAH
    TAH November 12, 2017 at 5:36 am | | Reply

    teringat zaman sekolah rendah selalu buat ni

    1. titan
      titan November 12, 2017 at 7:43 pm | | Reply

      Oh.

      BIasalah tu.

      Tempat jatuh memang selalu dikenang.

  6. jalan jalan
    jalan jalan November 12, 2017 at 6:11 am | | Reply

    bagus sekali ada tempat untuk outbound bagi anak-anak seperti ini

    1. titan
      titan November 12, 2017 at 7:37 pm | | Reply

      Ya.

      Sangat bagus sekali.

  7. at-tarmizi
    at-tarmizi November 13, 2017 at 4:49 am | | Reply

    saya Pengakap dari sekolah rendah sampai sekolah menengah,malangnya saya masuk sebab sekadar nak memenuhi syarat aktiviti kokurikulum, jadi banyak ikatan dan simpulan yang saya tak tahu,menyesal juga rasanya,

    Saya rajin “join” perkhemahan pengakap ni,paling besar pernah saya join Jambori Pengakap, tak silap wakil daripada Indonesia pun ada.

    Jadi tips dan pedoman kepada anggota muda pengakap,gunakanlah dan manfaat sepenuhnya aktiviti pengakap dan bukan sekadar nak melengkapkan aktiviti kokurikulum sekolah semata-mata, macam saya,nak menyesal sekarang pun dah tak berguna sangat rasanya =(

    1. titan
      titan November 14, 2017 at 9:23 am | | Reply

      Dah besaq ni pun leh jadi pengakap kalau nak.

      Daftar aje.

      Tak susah pun.

  8. akubiomed
    akubiomed November 13, 2017 at 4:23 pm | | Reply

    Pernah teringin nak masuk pasukan Pengakap semasa sekolah rendah tetapi gagal didalam ujian pemilihan. Sejak hari tersebut terus ban pasukan Pengakap.

    1. titan
      titan November 14, 2017 at 9:33 am | | Reply

      Eh.

      Sekarang pun leh kalau nak daftar pengakap.

      Usia bukan halangan.

      Haha.

  9. sabree hussin
    sabree hussin November 14, 2017 at 3:39 am | | Reply

    Masa kat sekolah dulu, aku pun join Pengakap jugak 🙂

    1. titan
      titan November 14, 2017 at 9:35 am | | Reply

      Tahniah sebab berjaya jadi ahli pengakap.

  10. NORIZA ABDUL RAHMAN
    NORIZA ABDUL RAHMAN November 15, 2017 at 7:54 am | | Reply

    Sekolah rendah dulu masuk pengakap, memang mak ayah kena beli lah baju seragam tu. Syok join sebab ada camping dan aktiviti semua best

    1. titan
      titan November 17, 2017 at 1:55 am | | Reply

      Ya.

      Memang banyak aktiviti setiap tahun.

      Tu yang ramai budak nak masuk pengakap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.