53 Responses

  1. ubai
    ubai November 14, 2017 at 3:09 pm | | Reply

    sakit gigi ni boleh buat kita stress.
    hehehe

    baik sakit perut dari sakit gigi.

    hehe

    1. titan
      titan November 16, 2017 at 9:55 am | | Reply

      Ya.

      Memang stress jugak la dibuatnya seminggu nih.

  2. thehaikal
    thehaikal November 15, 2017 at 6:55 am | | Reply

    Mintak dijauhkan sakit gigi. Boleh sakit hati, sakit badan, sakit otak dibuatnya.

    Tapi petua ni memang best.

    Tapi aku lebih rela tak sakit gigi dari kene try petua ni hehe

    1. titan
      titan November 16, 2017 at 9:56 am | | Reply

      Tau takpe.

      Sakit ni, depa datang dengan pakej.

  3. sabree hussin
    sabree hussin November 15, 2017 at 12:28 pm | | Reply

    Aku kalau sakit gigi, sakitnya sampai tangkap ke kepala. Pening2

    1. titan
      titan November 16, 2017 at 9:57 am | | Reply

      Memang tarik ke kepala.

      Tu yang leh pening gila tu.

  4. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 15, 2017 at 12:32 pm | | Reply

    bila sakit gigi ni abis semua keje tak boleh nak buat.

    1. titan
      titan November 16, 2017 at 9:58 am | | Reply

      Ya.

      Tapi terpaksa gak buat kerja.

      Kalau tak paksa, memang satu benda pun tak buat.

  5. nikkhazami
    nikkhazami November 16, 2017 at 12:25 pm | | Reply

    ni mesti takut dentist. cabut je. sakit gigi tu lagi sakit dari cabut gigi.. 🙂

    1. titan
      titan November 16, 2017 at 2:09 pm | | Reply

      Tak takut.

      Tapi sayang gigi tu kalau cabut.

      Banyak jasanya.

  6. nurul fatin adiana
    nurul fatin adiana November 18, 2017 at 2:14 am | | Reply

    tak pernah lg try letak garam,,duk terbayang pedihnyyaaa

    1. titan
      titan November 19, 2017 at 11:37 am | | Reply

      Tak pedih sebenarnya.

      Lagi pedih kalau hilang gigi.

  7. olaoli
    olaoli November 18, 2017 at 6:04 am | | Reply

    sakit gigi boleh naik tekanan darah di buatnya. Kalau dah sakit jangan sayang2 lagi pergi cabut kalau dah tak boleh nak ditampal lagi.

    1. titan
      titan November 19, 2017 at 11:34 am | | Reply

      Ya.

      Bukan tekanan darah aje, semua benda akan naik dibuatnya.

      Haha.

  8. jalan jalan
    jalan jalan November 18, 2017 at 6:24 am | | Reply

    bener ais boleh kurangkan sakit gigi tapi kalau yang dah parah mesti dicabut pula

    1. titan
      titan November 19, 2017 at 11:36 am | | Reply

      Ya.

      Kalau dah teruk, cabut aja terus.

  9. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 18, 2017 at 8:40 am | | Reply

    Suamiku sakit gigi kumur dengan air garam bukit, habis satu plastik. Last tak tahan jumpa dentist juga, memang jadi arwah lah gigi tu sebab dah tak boleh diselamatkan lagi

    1. titan
      titan November 19, 2017 at 11:36 am | | Reply

      Tak apalah.

      Janji dapat jumpa dentist comel.

  10. ahmadyani
    ahmadyani November 18, 2017 at 9:09 pm | | Reply

    Bab garam ni…sebab itu agaknya ada yang bagi petua, tabur garam sedikit pada ubat gigi sebelum memberus gigi.

    1. titan
      titan November 19, 2017 at 11:50 am | | Reply

      Selalu dah buat macam tu dulu-dulu.

      Tapi, kekadang lupa gak mahu ambil garamnya.

  11. zaimi
    zaimi November 19, 2017 at 6:45 am | | Reply

    hahaha kunyah ais sedap hahahahaa

    gunala sesondyne mcm tu

    1. titan
      titan November 19, 2017 at 9:18 pm | | Reply

      Dah guna dah.

      Haha.

  12. umminani
    umminani November 19, 2017 at 4:50 pm | | Reply

    Memang sakit yang amat kalau sakit gigi, kalah nak bersalin. Saya sakit gigi jga beberapa bulan lepas, saya tampal ubat gigi colgate sensitif. Rasa nak pengsan pun ada.

    1. titan
      titan November 20, 2017 at 12:48 pm | | Reply

      Tu dia.

      Sampai nak pengsan dah dia.

  13. sharmien
    sharmien November 19, 2017 at 10:40 pm | | Reply

    uish sape nk buat tips ni memang confirm dia orang yang kental. saya plak lebih suka amalkan supplemen zinc, telan 2 biji in sha Allah reda bengkaknya.

    1. titan
      titan November 20, 2017 at 12:45 pm | | Reply

      Ya.

      Ni kes kalau terdesak aje.

      Lepas tu, pepandaila gi dating dengan doktor gigi tu.

  14. zool
    zool November 20, 2017 at 3:50 pm | | Reply

    paling akhir pegi je doktor.. cabut..hahahahah,

    1. titan
      titan November 21, 2017 at 12:42 pm | | Reply

      Ya.

      Itu cara yang terakhir.

      Haha.

  15. Kak Su
    Kak Su November 22, 2017 at 2:18 pm | | Reply

    Tak rela akak kehilsngan Gigi. Biarlah di tampal sebesar mana pun

    1. titan
      titan November 23, 2017 at 1:14 pm | | Reply

      Tampal pun, sampai satu masa, tetap kena cabut jua.

  16. rujukan
    rujukan November 24, 2017 at 1:31 pm | | Reply

    gigi geraham aku 2 bulan lepas kena cabut, terpaksaaaaaa. sebab gigi aku dia patah sebelah, jadi gusi jadi bengkak, terpaksa cabut, waaaaaaaaaaa, nangis ooo sbb gigi kekal kena buang

    1. titan
      titan November 24, 2017 at 10:55 pm | | Reply

      Nak buat macam mana, tak ada benda kekal kat dunia ni.

      Pasrah ajelah.

  17. Naimah Wahab
    Naimah Wahab November 25, 2017 at 9:35 pm | | Reply

    Sakit gigi ni, kalau orang buat bising pun rasa macam nak makan orang jer…kihkih….

    Dah gigi berlubang tu, make sure floss kelek sokmo 🙂

    1. titan
      titan November 26, 2017 at 10:25 am | | Reply

      Haha.

      Habis dah kena maki budak-budak tu semua.

  18. TAHZ
    TAHZ November 27, 2017 at 6:58 am | | Reply

    good tips. teruskan share tips tips berguna untuk manfaat kita bersama

    1. titan
      titan November 28, 2017 at 7:39 am | | Reply

      Ya.

      rajin-rajinlah ye membaca.

  19. Ikhwan
    Ikhwan November 27, 2017 at 4:26 pm | | Reply

    Sakit gigi jumpa doktor, biar dia korek lepas tu tampal balik.

    1. titan
      titan November 28, 2017 at 3:30 am | | Reply

      Tak dapatlah nak korek-korek lagi.

      Cabut terus je.

      Haha

  20. Elih Japahar
    Elih Japahar November 27, 2017 at 11:09 pm | | Reply

    Nice sharing ! memang tajuk SEO ni..haha
    Utk sakit gigi, boleh try gambir sarawak tapi kalau berlubang tu cabut ja kot kalau tk boleh tampal dah..

    1. titan
      titan November 28, 2017 at 3:33 am | | Reply

      gambir sarawak?

      mana dapat la plak tuh.

  21. JMR
    JMR November 30, 2017 at 8:28 am | | Reply

    rambut sama hitam..gigi lain-lain hahah..
    tapi petua-petua hilangkan sakit gigi bro ni memang berkesan.

    1. titan
      titan November 30, 2017 at 11:30 am | | Reply

      Petua ni bukan untuk selamanya.

      Dah tak sakit tu, leh proceed untuk jumpa doktor gigi.

      Sebab kalau dia datang attack lagi sakit tu, dia akan double triple sakitnya lepas tu.

      Dan petua ni dah tak berkesan sangat.

      Kena pi klinik gigi untuk ambil ubat tahan sakit.

  22. Raihanah
    Raihanah December 6, 2017 at 2:01 am | | Reply

    kalau saya terus gi jumpa doktor je.

    1. titan
      titan December 6, 2017 at 9:03 am | | Reply

      Perempuan biasanya gitu.

      Bini saya pun jenis jumpa doktor terus.

  23. encikhafiz.com
    encikhafiz.com December 7, 2017 at 12:40 pm | | Reply

    bagus info ni. paling ampuh g jumpa doktor gigi suh tampah semula. ada simen dia color kelabu yang kekal lama x mudah terhakis

    1. titan
      titan December 9, 2017 at 5:37 pm | | Reply

      ohh..

      ada simen baru eh sekarang?

  24. nida
    nida December 10, 2017 at 7:39 am | | Reply

    kalau sakit gigi orang cakap kuat pun nak marah..sensitive betul

    1. titan
      titan December 16, 2017 at 6:52 am | | Reply

      Biasalah tu kalau sensitif.

      Nama pun manusia.

  25. nida
    nida December 10, 2017 at 7:40 am | | Reply

    sakit gigi mmg sakit…org cakap kuat pon nak marah..sensitive betul

  26. the palazzo expert
    the palazzo expert December 11, 2017 at 4:15 am | | Reply

    wahh bagus la info ni.. boleh try buat lepas ni kalau sakit gigi datang menyerang 🙂

    1. titan
      titan December 16, 2017 at 6:50 am | | Reply

      Ya.

      Sila cuba dengan penuh kasih sayang.

  27. Anim
    Anim December 13, 2017 at 11:55 pm | | Reply

    Sakit gigi kalau serang, boleh bergegar isi badan, bergoncang kepala. Gajah pun kadang boleh tumbang. Kalau orang buat bising pun rasa nak kasi sedasss haha. Minta dijauhkan dari sakit gigi.

    1. titan
      titan December 16, 2017 at 6:34 am | | Reply

      Haa..

      Tau takpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.