42 Responses

  1. onlajer
    onlajer May 11, 2013 at 6:48 am | | Reply

    burger bakar satu plus cendol kacang mangkuk besar haha

  2. hafizrahim
    hafizrahim May 11, 2013 at 6:52 am | | Reply

    Kalau lah aku boleh apply cuti sebulan masa ramadhan nanti..jual air tebu pun jadi..hoho

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 11, 2013 at 11:39 am | | Reply

      air tebu memang sedap diminum ketika berbuka puasa.. confirm laku… tapi tu la, ada komitmen kerja lain kan.. kena jd fulltime blogger la gini.. hehe

  3. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin May 11, 2013 at 7:12 am | | Reply

    Masa bulan Ramadan jual apa pun jalan. Benda basi pun ada yang jual laku juga. Tu kira tak beretika la.

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 11, 2013 at 11:33 am | | Reply

      betul, pernah kena part kuih.. santan dah masam.. sabar je la.. bulan puasa pun ada nak tipu tipu ni

    2. hafizmd
      hafizmd May 11, 2013 at 4:04 pm | | Reply

      ada kawan ambe buat lawak “jual selipar celup tepungpun boleh laku tau..”

      kasar tp ada maksud mendalam

  4. Hairul Hissam
    Hairul Hissam May 11, 2013 at 8:03 am | | Reply

    ramai juga yg tanya saya resepi burger bakar.. macam la saya nie tahu semua…. boleh saya rekomenkan bisnesburgerbakar niee kalau diaorg tanya nanti..

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 11, 2013 at 11:31 am | | Reply

      senang saja buat burger bakar ni.. ada juga resipi dekat internet, cuba-cuba sendiri pon bole… aritu pakai buat je… sedap jugak la.. heee

      1. sohoque
        sohoque May 11, 2013 at 2:26 pm | | Reply

        kalau DT nak lg sedap burger tu, lenkali jemput kengkawan sekali. sure lg best

        1. Datin Tyka
          Datin Tyka May 12, 2013 at 1:36 pm | | Reply

          heee ok tunggu, nanti DT ajak kengkawan datang rumah makan burger bakar buatan sendiri yek

          1. sohoque
            sohoque May 12, 2013 at 3:15 pm |

            chanteeekkk.. DT kat shah alam kan? tak jauh la tu kita..

      2. hafizmd
        hafizmd May 11, 2013 at 4:05 pm | | Reply

        buat sendiri pasti lebih sedap sbb boleh tambah apa yg kita nak….hehe

        1. Datin Tyka
          Datin Tyka May 12, 2013 at 1:36 pm | | Reply

          betul2.. cheese boleh tambah sesuka hati, ada hot dog.. cemana nk kurus ni.. ahahha

  5. Oneblogsocial
    Oneblogsocial May 11, 2013 at 9:12 am | | Reply

    Idea menarik untuk melahirkan pengusaha dengan modal rendah.

  6. Akuro San
    Akuro San May 11, 2013 at 10:18 am | | Reply

    menarik juga idea nih… kena check dulu berapa modal yg diperlukan…

  7. Datin Tyka
    Datin Tyka May 11, 2013 at 11:11 am | | Reply

    burger bakar kalau jual memang laku.. tengok je rancangan kat ch 727 Astro. mcm2 idea boleh dapat..

  8. sohoque
    sohoque May 11, 2013 at 12:57 pm | | Reply

    ni entri berbayar ke bro?

    1. hafizmd
      hafizmd May 11, 2013 at 4:06 pm | | Reply

      tgk pada gaya, mmg betullah tu..hhee

      1. sohoque
        sohoque May 12, 2013 at 3:14 pm | | Reply

        masyuuk betul bro titan ni.. kaaan??? πŸ‘Ώ

  9. sohoque
    sohoque May 11, 2013 at 12:59 pm | | Reply

    kalau Bakar yg buat burger, x kesah lah macamana sekalipon burger tu. org akan tetap panggil burger Bakar.

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 11, 2013 at 2:12 pm | | Reply

      sama kes macam cendol Bakar.. nama owner tu Bakar

      1. sohoque
        sohoque May 11, 2013 at 2:23 pm | | Reply

        heheheh. itu ler pasal

  10. suri
    suri May 11, 2013 at 3:06 pm | | Reply

    haa kt ipoh sy sempat gak borak2 dg abg bakau ni kt gerai dia..masa tu pjg gak saya dan suami borak2..dia ada kata nak buka kodai beger bakau cam dia blh jer dia dah siap2 bgi anggaran berpa kat kami..

    betul org kata klu dh minat nak berniaga ni baik buat betul2 mesti nmok hasil gak..asal cri tempt tumpuan akan ad ayg mmblu nnti

  11. hafizmd
    hafizmd May 11, 2013 at 4:06 pm | | Reply

    Baru sekali makan burger bakar dan tak berapa puas hati sbb tak berapa besau setanding dgn harganya…

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 12, 2013 at 2:00 pm | | Reply

      next time buat sendiri je.. puas, boleh buat besar mana pun..

    2. sohoque
      sohoque May 12, 2013 at 3:11 pm | | Reply

      deme makan burger bakar yang mana hafiz?

  12. Hafizul
    Hafizul May 12, 2013 at 5:22 am | | Reply

    Kalau macam ni memang menjadi nih..hehe..lama sudah nak makan burger bakar..tapi belum ada rezeki lagi..hehe

  13. cik tom
    cik tom May 12, 2013 at 12:50 pm | | Reply

    cik tom pernah makan burger makan ni..tp ntah xkena r dgn selera kot..sbb besar sgt..muak makan nk abiskan..hehe

    1. cik tom
      cik tom May 12, 2013 at 12:55 pm | | Reply

      *erk typo-burger bakar…

    2. Datin Tyka
      Datin Tyka May 12, 2013 at 1:44 pm | | Reply

      kena kongsi dengan kekasih hati , baru ada feeling…

      1. cik tom
        cik tom May 13, 2013 at 11:21 am | | Reply

        hahhaa…takde kekasih hati nak share makan…lgpun xsukalah share kl ada pun…hahaaha πŸ˜†

    3. sohoque
      sohoque May 12, 2013 at 3:12 pm | | Reply

      lain kali cik tom ajak la saya. saya pakar dalam bab-bab menghabiskan ni… πŸ˜†

      1. cik tom
        cik tom May 13, 2013 at 11:23 am | | Reply

        hahaha….boleh ajak geng kalau gi makan2 ni senang.. 😎

  14. MDHAFiZ.NET
    MDHAFiZ.NET May 12, 2013 at 1:41 pm | | Reply

    kt serawak ade ke??
    belum makan lg lh lapar nh.. hehe
    kt cni home made grill burger je byk

  15. wazy
    wazy May 12, 2013 at 3:01 pm | | Reply

    Dah lama juga tak makan burger bakar

  16. Myra Jay
    Myra Jay May 13, 2013 at 1:46 am | | Reply

    Wowww!! Beger bakar… πŸ™‚
    Dah lama jugak tak makan ni ;D

  17. cik tom
    cik tom May 13, 2013 at 11:26 am | | Reply

    ciktom rs nk suh adik laki cik tom je buat bisnes ni kt kmpg tganu..tp kena tanya dia dl bminat ke x…

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 13, 2013 at 11:58 am | | Reply

      lg satu kelebihan tu… letak burger, letak keropok lekor.. lagi power gitu

  18. Melastik Bintang Yang Hensem
    Melastik Bintang Yang Hensem May 15, 2013 at 2:49 am | | Reply

    burger bakar.. nice… tapi kalau selalu makan muak juga…

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 15, 2013 at 3:43 am | | Reply

      betul sebab daging kan

  19. Rosmiza
    Rosmiza May 16, 2013 at 4:05 am | | Reply

    Menarik! Tak pernah dapat habiskan burger bakar dalam masa sehari.. Terpaksa simpan masuk peti es, esok panaskan sambung makan.. Kehkehkeh!

  20. Bisnes Burger
    Bisnes Burger October 23, 2014 at 3:16 am | | Reply

    Burger ni dah jadi macam salah satu mkn kegemaran rakyat malaysia.

    sbb murah dan sedap.

    berniaga burger mcm ni memang menguntungkan kalo kena gaya serta mempunyai plan pemasaran yang mantap… so mana boleh rugi?

    tapi ada gak yang kata rugi sebab diorg tak kaji serta mengetahui rahsia niaga burger ni. Tau ndak ramai jutawan senyap dlm bidang niaga burger ni.

Leave a Reply to Akuro San Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.