61 Responses

  1. mrhanafi
    mrhanafi August 23, 2016 at 6:16 pm | | Reply

    sempat juga bro layan Pokemon Go..saya memang tak sempat tu..

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 9:24 pm | | Reply

      Bukan selalu.

      Bila ada masa aje.

  2. ahmadyani
    ahmadyani August 23, 2016 at 8:01 pm | | Reply

    Dulu minat dan suka sangat tengok siri pokemon di TV. Tapi game ni tak minatlah lah pula…

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 9:26 pm | | Reply

      Tak semua orang minat.

      Yang minat aje main benda ni.

  3. McYanni
    McYanni August 23, 2016 at 8:07 pm | | Reply

    Memang baik atau buruk permainan ini ikut persepsi masing-masing. Yang minat akan cari di mana baiknya. Yang tidak minat akan memandang apa yang buruk

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 9:27 pm | | Reply

      Ya.

      Begitulah kebiasaannya.

  4. onlajer
    onlajer August 23, 2016 at 10:42 pm | | Reply

    Tak minat pun Pokemon,Doraemon macam best sikit hahaha

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 4:16 am | | Reply

      Doraemon tak leh wat game.

      Lagi bosan.

  5. Gambir Emas
    Gambir Emas August 23, 2016 at 11:35 pm | | Reply

    Salam, cuma musykil skit, sebab since pokemon go nie dia ada VR camera, kadang-kadang kita suluh setiap pelusuk rumah kita, data-data dan gambar2 dalam rumah kita tu develepor boleh tengok ke? Boleh terjadi tertangkap gambar ahli keluarga yang tak tutup aurat dalam rumah sebab kadang2 ada juga jumpa pokemon dalam rumah kan.

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 3:13 pm | | Reply

      Kalau bab aurat, bila main kat rumah..aku memang make sure bini dan anak takde dalam radar kamera.

      Lagi satu, kamera ada dua. dua-dua aku tutup guna solatape.

      So, takde masalah dari aku.

      Aku cuma bukak bila nak ambil gambar aje solatape tu.

      Bukan apa, once kita dah online, handset kita boleh kena hack bila-bila masa. Hacker bboleh guna kamera kita setiap masa kalau depa nak.

      Sebab tu, aku memang letak solatape kat kamera henset aku tuh.

  6. akubiomed
    akubiomed August 24, 2016 at 1:22 am | | Reply

    Saya sudah main game Pokemon pada tahun 2000 dengan Nintendo Game Boy. Cuma bezanya zaman tersebut belum kewujudan smartphone dan tab. 🙂

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 4:17 am | | Reply

      Ya.

      Dulu mana ada smartpone.

      La ni, smartpon tu la untuk ganti pokedex tuh.

  7. reezluv
    reezluv August 24, 2016 at 1:31 am | | Reply

    lejen Pokemon rupanya ko nih..aku layan katun pokemon je dulu..paling hampeh kt rumah aku, takde apa pun..ciss..tapi elok la, kang bini aku tak buat keje rumah plak..ohhoo..kt opis aku ni je bersepah gym ngan pokestop sampai 3…pepagi lagi duk bubuh lure sampai 3 pokestop..sape tahan…ahaha

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 4:19 am | | Reply

      Lejen gak la kalau banding dengan orang-orang kat sini.

      kalau banding dengan budak nerd dan geek, diorang lagi legend.

  8. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 24, 2016 at 1:35 am | | Reply

    Saya dah main pokemon yellow pakai gba. Seronok tapi kalu tak kenal erti kawalan jadi lagho… Pokemon Go memang best jadi real plak impian kecik2 den nak jadi trainer hehe.

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 4:20 am | | Reply

      Ya.

      Impian dah jadi kenyataan sekarang walaupun jalan game dia berbeza.

  9. Anuar
    Anuar August 24, 2016 at 3:15 am | | Reply

    Siapa belum start main Pokemon Go tu, eloklah jangan mulakan… Tapi siapa dah terjebak main tu… Eloklah main sampai boleh buat duit… 😉

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 4:25 am | | Reply

      Aku main ni bukan nak buat duit.

      Cuma nak main aje untuk kenangan masa kecil.

      Dah lama nak main game macam ni. Inilah satu-satunya game macam ni yang ada kat dunia.

      So, benda rare.

      Memang kena main dengan penuh hati-hati.

  10. nila anggraini
    nila anggraini August 24, 2016 at 3:15 am | | Reply

    saya tak ada masa nak layan pokemon go tu….banyak keje dirumah…huhuhuhu

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 4:26 am | | Reply

      Takpe.

      Teruskan buat kerja rumah.

      Biaq orang laki aje yang main.

  11. Bahrain
    Bahrain August 24, 2016 at 5:53 am | | Reply

    Aku dah main masa realease tapi sekarang macam dah bosan nak main pokemon go sebab kerjanya asyik tangkap pokemon je pastu nak battlle kena keluar. haha. So sekarang stick dengan permainann clash royale lagi best. heheh

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 3:04 pm | | Reply

      Clash royale pun aku dah bosan.

      Kekadang je main.

  12. sabree hussin
    sabree hussin August 24, 2016 at 6:26 am | | Reply

    Aku pun follow jugak pokemon kaler-kaler ni, dari red, blue, yellow, gold, silver, pastu ruby, sapphire… ho ho. Pokedex siap dah hafal lagi :p

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 7:25 am | | Reply

      Haha..

      ni lagi sorang kaki pokemon.

  13. nikkhazami
    nikkhazami August 24, 2016 at 6:35 am | | Reply

    orang dewasa ramai main pokemon ni.. budak2 main coc

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 3:03 pm | | Reply

      Ya.

      Budak-budak main COC ajelah.

  14. suri
    suri August 24, 2016 at 6:54 am | | Reply

    tak minat mian pokemon ni tak kisah apa game asal main dah cpt bosan hii

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 7:23 am | | Reply

      Orang perempuan memang main game aje depa akan cepat bosan.

      Biasalah tu.

      HAha..

  15. umiadam
    umiadam August 24, 2016 at 8:22 am | | Reply

    anak-anak suka citer katun pokemon black n white. tengok katun dah ler… hehe

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 3:05 pm | | Reply

      Budak-budak memang layan katun nih.

      Biasalah tu.

  16. umiadam
    umiadam August 24, 2016 at 8:22 am | | Reply

    anak-anak suka citer katun pokemon black n white. tengok katun dah ler… hehe

  17. Faizal Fredley
    Faizal Fredley August 24, 2016 at 1:26 pm | | Reply

    aku dah mula bosan dah dgn permainan ni bila asyik jumpa pokemon sama jer..hahaha x sabar nak tunggu diorg update utk pokemon xyz….tp pokemon baru tu x secomel pokemon yg first generasi…hehee

    1. titan
      titan August 24, 2016 at 3:06 pm | | Reply

      Kalau jumpa yang sama, lagi bagus.

      Kasi naik level aje la.

      Haha..

      first generasi memang lagi comel banding latest generasi.

      biasalah tu.

      Yang pertama tu memang indah belaka.

  18. Eray Majid
    Eray Majid August 24, 2016 at 3:37 pm | | Reply

    entah kenapa di akhir saat membaca entry ini, tiba2 ada rasa teruja nak download balik Pokemon Go yang dah delete tu hari. Tapi jadi ibu yang kerja sendiri kat rumah ni nampak macam takde masa nak slot in kejar pokemon2 yang ada. Kejar anak2 jelah gamaknya. Ni tunggu derang tidur baru boleh blogwalk.

    1. titan
      titan August 25, 2016 at 7:57 am | | Reply

      Haha..

      tak payah kejar.

      tunggu aje depa datang serah diri.

  19. Aishah
    Aishah August 25, 2016 at 2:46 am | | Reply

    Haha ending dia win. “yang lembik”

    Saya suka tengok je culture Pokemon ni. Interesting. Yang kutuk, yang suka, yg defend, yang gaduh, saya sengih je tengok

    Baik saya belajar SEO Merah jambu, masih jual ke?

    1. titan
      titan August 25, 2016 at 7:58 am | | Reply

      Masih jual.

      boleh rujuk terus kat site nih –> http://teknikseomerahjambu.com

  20. lankapo
    lankapo August 25, 2016 at 9:08 am | | Reply

    Aku pun layan jugak pokemon go ni..
    okla time boring boring main
    tangkap kat mall
    sambil jogging

    tapi lama-lama boring la
    best lagi layan Clash Royale
    Nak battle pun kat rumah je

    Tak yah g jauh jauh ke POKE Gym

    1. titan
      titan August 25, 2016 at 9:42 am | | Reply

      Nak jadi pokemon trainer kena rajin jenjalan.

      Dah nama pun pokemon, kena la jelajah cari pokemon.

      Baru ada feel.

      Haha..

  21. zik
    zik August 25, 2016 at 10:46 am | | Reply

    hpone aku rosak buat masa ini… belum tahu nak repair ke nak beli baru.. so nak cerita pokemon go, sedih rasanya…haha

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 2:55 am | | Reply

      So, gi angkat handpon baru la macam tu.

  22. myliferia
    myliferia August 25, 2016 at 10:04 pm | | Reply

    Tahu kartun pokemon jer…hehehe
    Game-game ni memang den tak minat. Kalau masak, sukeeee 😛

    1. titan
      titan August 26, 2016 at 5:41 pm | | Reply

      Orang pperempuan memang suka bab memasak jer..

  23. Pha Is
    Pha Is August 27, 2016 at 12:23 pm | | Reply

    saya pun terjebak dah sama.. haha.
    yg penting kita yg main ni kna la beringat n berhati2..

    1. titan
      titan August 27, 2016 at 6:40 pm | | Reply

      Ya.

      Kena lebih berhati-hati.

  24. Supernifz
    Supernifz August 29, 2016 at 5:59 am | | Reply

    Setuju dengan bro titan, nak kena pantau setiap apa yang anak2 kita main.

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:14 am | | Reply

      Ya.

      Tetap kena pantau.

  25. YB Shehan
    YB Shehan August 30, 2016 at 7:46 am | | Reply

    haha. nak like post ni 80 juta kali. ngeee.. saya juga #tangkappokemon. sila follow ig saya @myapilot. eh.. hahaha

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:13 am | | Reply

      Ohh..

      rajin plak ye tangkap pokemon.

  26. Uncle Zuan
    Uncle Zuan August 30, 2016 at 8:02 am | | Reply

    yang aku tak nampak sihat pokemon go ni adalah waktu spawn pokemon rare-rare. banyak pokemon rare aku dapat wkatu malam. memang kena keluar malam baru dapat. siang tah pape je dapat

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:12 am | | Reply

      Aku kalau spawn, memang pokemon biasa aje dapat.

      tapi kalau tak spawn, yang rare plak dapat. Haha..

  27. Sani
    Sani August 31, 2016 at 12:21 pm | | Reply

    Selagi tak memudaratkan boleh layan je..

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 1:40 am | | Reply

      Orang dewas ok.

      Bebudak, jangan bagi main lah.

  28. Anarm
    Anarm September 2, 2016 at 2:08 am | | Reply

    Aku dok pulun main jugak game Pokemon Go ni masa mula2 release kat Malaysia.. Sekarang dah rasa bosan dah.. Main bila ada masa lapang je atau bila dah taktau nak buat apa..

    Ada keburukan.. Ada kebaikan.. Pandai2 la fikir sendiri.. Dah besar panjang.. Budak2 memang kena pantau atau larang terus jangan bagi main, sebab tak sesuai dengan tahap pemikiran diorang..

    1. titan
      titan September 4, 2016 at 2:23 am | | Reply

      Ya.

      Bab buruk tu, memang kena hati-hati.

      Budak-budak memang tak makan saman sangat sekarang.

  29. Noriza Rahman
    Noriza Rahman September 6, 2016 at 10:45 am | | Reply

    Ibubapa memang kena hardcore tengok anak2..tak boleh lepas pandang kalau tertinggal henpon, silap haribulan tengok anak duk cari pokemon sampai ke tengah jalan raya..haruuuu

  30. cikfen
    cikfen September 14, 2016 at 4:10 am | | Reply

    Anak2 ambo yang berumur 8 & 7 tahun dah start layan siri2 animasi Pokemon : Black & White di Astro… 🙂

    1. titan
      titan September 14, 2016 at 9:40 pm | | Reply

      wahh..

      channel berapa tu agaknya ye.

  31. Diverse Borneo
    Diverse Borneo September 14, 2016 at 5:56 am | | Reply

    Hmm, bagi saya main Pokemon Go ni bila ada masa sahaja. Lebih baik gunakan masa untuk aktiviti yang lebih mendatangkan hasil.

    1. titan
      titan September 14, 2016 at 9:39 pm | | Reply

      Kena pandai dan bijak kalau nak main game nih.

  32. Malaysia Sentral
    Malaysia Sentral September 30, 2016 at 5:53 am | | Reply

    yg penting kena hati-hati kalau main game ni. mcm member sy time dia p pokestop time tu la juga barang2 dia dalam kereta kena kebas, nasib x masuk kereta skali kena kebas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.