57 Responses

  1. anuar
    anuar August 27, 2016 at 11:19 pm | | Reply

    tahun ni UPSR memang mendebarkan… Bahasa Inggeris sahaja ada dua paper…

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 2:53 am | | Reply

      Tu la.

      Kesian cikgu-cikgu diorang nak mengajar.

  2. TopSeoFriendly
    TopSeoFriendly August 28, 2016 at 12:30 am | | Reply

    Selamat menduduki peperiksaan UPSR buat semua pelajar tahun enam.

    Semoga berjaya menjawab soalan dengan lancar dan terbaik.

    Saya doakan korang berjaya dengan cemerlang bila keluar keputusannya nanti.

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 2:54 am | | Reply

      Ya.

      Semoga mereka semua boleh jawab dengan cemerlang dan dapat keputusan yang gemilang.

  3. Hafizul
    Hafizul August 28, 2016 at 5:25 am | | Reply

    Sebelum ni tak rasa dengan sendiri macam mana situasi debaran tu, tetapi feel dia datang weh pas baca artikel ni.. Gud luck pada semua calon.. Jangan duk stress sangat.. jawab dengan enjoy aje.. Jangan suka sangat men tembak2.. fokus ya…

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 8:25 pm | | Reply

      Diorang tak stress pun.

      cikgu diorang aje yang lebih nak stress.

  4. sabree hussin
    sabree hussin August 28, 2016 at 9:27 am | | Reply

    Masih ada masa lagi nak buat last minute preparation ni 😀

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 8:26 pm | | Reply

      Ya.

      Masih ada masa lagi.

  5. zool
    zool August 28, 2016 at 3:25 pm | | Reply

    cikgu jasmani pun penting gak..
    bila badan diorang sihat baru cerdas. tak gitu?

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 8:27 pm | | Reply

      Ya.

      Gitu.

      Betul tu.

  6. Ikhwan
    Ikhwan August 28, 2016 at 6:10 pm | | Reply

    makin senang, makin manja nanti budak budak sekolah ni

    1. titan
      titan August 28, 2016 at 8:40 pm | | Reply

      Sekarang ni pun dah makin manja dah.

      Haha..

      1. Ikhwan
        Ikhwan August 31, 2016 at 6:22 pm | | Reply

        Dulu belanja sekolah 30 sen, sekarang RM3 pun belum tentu cukup.

        1. titan
          titan September 1, 2016 at 3:59 am | | Reply

          Dulu lain, sekarang pun dah lain.

  7. Pondok Papan
    Pondok Papan August 29, 2016 at 12:24 am | | Reply

    Anak saudara belah isteri kena operate.. kena appendix.. dah la nak UPSR tak lama lagi dah.. kesian pulak…

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:57 am | | Reply

      Adoi.

      Kesiannnya tuh.

  8. Supernifz
    Supernifz August 29, 2016 at 6:10 am | | Reply

    Alahai.. memang kecut perut lah kenangkan UPSR dengan format baru nih, harap2 anak saya dan para pelajar dapat lah menjawab dengan cemerlang.

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:34 am | | Reply

      Ya.

      Semoga diorang dapat jawab soalan dengan cemerlang.

  9. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 29, 2016 at 12:44 pm | | Reply

    Rasa cuak lak baca status ni, time anak den nnt camno la gamaknya tah2 lagi banyak paper exam nya. Pendidikan makin lama makin seram.

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:33 am | | Reply

      Ya.

      Memang makin seram

  10. Jie Susanos
    Jie Susanos August 29, 2016 at 5:07 pm | | Reply

    mcbar jgk zaman diorang ni, kan..

    zaman bljr dhpn mcabar..

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:32 am | | Reply

      Ya.

      Dunia sekarang sentiasa dahagakan cabaran.

  11. Amir Mazlan
    Amir Mazlan August 30, 2016 at 1:58 am | | Reply

    amboihh..5a, 6a, 8a dah skrg ni yer..
    pakcik dgn geng2 dulu pakat ligan 4a jer 🙂

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:29 am | | Reply

      Ya.

      Samalah.

      Dulu kita main 4A je paling banyak.

  12. apdm
    apdm August 30, 2016 at 7:41 am | | Reply

    eh, dah nak upsr ke? cepat sungguh masa berlalu..macam baru je aritu awal tahun 2016.

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:26 am | | Reply

      Ya.

      Masa bergerak pantas maa..

      Sekejap je dah UPSR.

  13. Uncle Zuan
    Uncle Zuan August 30, 2016 at 7:59 am | | Reply

    tetiba rindu pula saat jadi guru sandaran 3 tahun lalu 🙁

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:25 am | | Reply

      Haa..

      nak apply jadi cikgu pun sempat lagi maa.

  14. Shiqeen sattar
    Shiqeen sattar August 30, 2016 at 11:39 am | | Reply

    Saya dulu dpt 2A je… alhamdullillah. Budak2 skrg xleh push sgt nnt stress. Janji diorg mahu belajar dh cukup bagus.

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:24 am | | Reply

      Oklah tu.

      Ada gak 2A.

      Bukan senang tu nak dapat.

  15. Sani
    Sani August 31, 2016 at 12:09 pm | | Reply

    Kadang kadang cikgu yang lagi suspen dari student..Diaorang buat relaks je…

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:23 am | | Reply

      Biasalah tu.

      Nama pun cikgu. Mesti suspen aje.

      Budak memang rilek aje.

  16. reezluv
    reezluv August 31, 2016 at 1:29 pm | | Reply

    gudluck ye cikgu..ala..skolah bagus, takde masalah le kot..:D

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 3:21 am | | Reply

      Sekolah je bagus.

      Budak belum tentu maa..

      Macam-macam bleh jadi.

  17. zaza iman
    zaza iman August 31, 2016 at 4:42 pm | | Reply

    zaza mendoakan semua pelajar yang ambil upsr berjaya.. insyaallah..

    1. titan
      titan September 4, 2016 at 3:02 am | | Reply

      Ya.

      Semoga mereka semua berjaya dalam upsr tahun ini.

  18. blogger lelaki
    blogger lelaki September 2, 2016 at 3:01 am | | Reply

    aku dulu esok nak UPSR aku sempat lagi main bola, macam tak ada rasa nak ambil UPSR..hahaha..semoga adik-adik akan menduduki UPSR dengan tenang dan mencapai keputusan yang cemerlang

    1. titan
      titan September 4, 2016 at 3:01 am | | Reply

      Haha..

      zaman kita, macam tu la.

      zaman la nih..

      faham-faham ajelah.

  19. Muhamad Naim
    Muhamad Naim September 2, 2016 at 7:41 pm | | Reply

    Sama la dengan saya, tak lalu makan mengenangkan murid nak ambil UPSR 2 hari lagi ni..

    Macam saya, sekolah pedalaman, murid-murid cakap BM pun tak fasih lagi apatah lagi nak harapkan menulis dengan betul.

    Mahu menangis rasanya T.T

  20. ahmadyani
    ahmadyani September 2, 2016 at 8:17 pm | | Reply

    Harap tiada murid yang tertekan dengan keputusan UPSR yang mereka dapat, hingga ada yang buat keputusan mengejutkan dan menyedihkan. Ibubapa patut ajar anak mereka yang UPSR ini bukan tanda kejayaan hidup…

    1. titan
      titan September 4, 2016 at 3:03 am | | Reply

      Tertekan tu normal.

      Kalau tak tertekan, bukan murid sekolah la jawabnya.

      Hoho..

  21. McYanni
    McYanni September 2, 2016 at 8:23 pm | | Reply

    Sijil UPSR ni boleh guna tak untuk minta kerja nanti? Gurau je…. Betapa ramai di Malaysia yang hanya ada sijil Peperiksaan Penilaian (ini dulu-dulu punya sijil sek rendah) tanpa ada sijil lain dalam hidup mereka. Beruntunglah mereka yang dapat belajar dan masih belajar walau sudah tamat kelas.

    1. titan
      titan September 6, 2016 at 1:26 am | | Reply

      Ya.

      Ada peluang untuk belajar, belajarlah betul-betul.

      Ramai budak yang tak ada peluang nak belajar atau kenal huruf dan nombor.

  22. ayba
    ayba September 2, 2016 at 8:27 pm | | Reply

    Aku hanya ada sijil peperiksaan penilaian seolah rendah. Selebihnya aku hanya ada sijil kehidupan…

    1. titan
      titan September 4, 2016 at 3:00 am | | Reply

      Ya.

      Sijil kehidupan ni yang susah sikit nak dapat.

  23. SITI HAZREEN
    SITI HAZREEN September 5, 2016 at 12:06 am | | Reply

    wah…cikgu…tahniah dapat banyak kad dan hadiah…seronok nya jadi cikgu sekolah rendah 😉

    1. titan
      titan September 6, 2016 at 12:40 am | | Reply

      Ya.

      Tipu kalau tak seronok.

      Haha

  24. Raihanah
    Raihanah September 5, 2016 at 2:05 am | | Reply

    tahniah cikgu dapat banyak hadiah. jadi cikgu sekolah rendah memang best kan. tapinya budak upsr tu semoga mereka berjaya. memang penat tengok diorag.

    1. titan
      titan September 6, 2016 at 12:43 am | | Reply

      Ya.

      Harap ramai yang dapat A.

      Tak dapat A banyak pun tak apa.

      Janji, diorang buat yang terbaik.

  25. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam September 5, 2016 at 2:35 am | | Reply

    Peperiksaan dah bermula chaiyook2. Semoga tenang menjawab soklan hehe.

    1. titan
      titan September 6, 2016 at 12:45 am | | Reply

      Ya.

      Semoga diorang boleh jawab dengan baik.

  26. Nurul
    Nurul September 7, 2016 at 8:09 am | | Reply

    So sweet..siap ada kad ucapan untuk cikgu. Macam mana diorang tahu birthday cikgu?
    Diorang add kat FB ke?

    1. titan
      titan September 14, 2016 at 9:35 pm | | Reply

      Diorang tanya guru besar.

  27. Mazni Azmi
    Mazni Azmi September 13, 2016 at 6:22 am | | Reply

    Sebenarnya mak ayah lebih rasa tekanan dari anak anak yang periksa sendiri

    Kalau dulu, orang tak ada pelajaran tak boleh pergi jauh

    Zaman sekarang ni. orang yang ada kemahiran ayng boleh baut duit

    1. titan
      titan September 14, 2016 at 9:34 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Semua yang terlibat secara langsung atau tak langsung akan rasa tertekan.

      terutamanya calon upsr itu sendiri.

  28. Noriza Rahman
    Noriza Rahman September 20, 2016 at 10:57 am | | Reply

    Saya dulu pun paling suka kat cikgu PJ ni sebab memang sempoi sangat tapi hensem

  29. asraff ruslan
    asraff ruslan October 2, 2016 at 9:37 am | | Reply

    UPSR pada masa kini lagi mencabar daripada UPSR pada 10-20 tahun yang lalu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.