58 Responses

  1. Anuar
    Anuar December 29, 2015 at 6:18 am | | Reply

    Tak sempat lagi nak buat kira berapa dividen dan bonus ASB…. Kira masa dekat pejabat pos jer nanti, masa tunjuk buku akaun dekat kerani bertugas… πŸ˜‰

  2. akubiomed
    akubiomed December 29, 2015 at 8:22 am | | Reply

    Wah siap ada sejarah jumlah dividen. Nampaknya kalau nak musim pilihan raya dividen tinggi. πŸ™‚

    1. Travelog Siti
      Travelog Siti December 31, 2015 at 12:33 am | | Reply

      Sejarahnya berkait dgn pilihanraya jugak rupanay

    2. Raihanah Ahmad
      Raihanah Ahmad December 31, 2015 at 2:22 am | | Reply

      sebagai strategi pilihanraya seolah-olah asb tu depa punya

  3. Noriza Rahman
    Noriza Rahman December 29, 2015 at 8:48 am | | Reply

    Ramai la yang akan gumbira bila dapat bonus ASB ni

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:37 am | | Reply

      mesti la ramai yang gembira.

      takkan la tetiba sedih.

      1. Noriza Rahman
        Noriza Rahman January 6, 2016 at 1:34 am | | Reply

        Saya la yang sedih tu sebab tak simpan dalam ASB..

        huhu

  4. lankapo
    lankapo December 29, 2015 at 10:11 am | | Reply

    Rupanya kira dividen tu tiap tiap bulan, ingatkan jumlah ujung tahun.

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:42 am | | Reply

      memang tetiap bulan.

      kalau kira setahun..rugi bank woo.

  5. zool
    zool December 29, 2015 at 1:51 pm | | Reply

    tak berapa nak ada duit ASB den ..

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:44 am | | Reply

      tak apa.

      tambah aje pelan-pelan kalau minat nanti.

      1. zool
        zool December 31, 2015 at 2:57 pm | | Reply

        banyak korek je dari simpan..huhuhu

  6. si bongkok
    si bongkok December 29, 2015 at 4:34 pm | | Reply

    best memang best..tapi kalo layan asb dengan LOAN ibarat masuk mulut jerung gak sebenarnya…pada saya begitu laa… mungkin tidak pada anda yang kaki asb… πŸ™‚

    Ada bonus bagi 0.5…alasan bla bla bla…bisnes is bisnes…jangan buat alasan itu ini…org fikir 0.5 tue apa… πŸ™

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:17 am | | Reply

      loan asb memang malas ambil.

      simpan gitu aje.

  7. mrhanafi
    mrhanafi December 29, 2015 at 5:54 pm | | Reply

    dalam bab pengiraan yang melibatkan duit terpaksa tolak tepi perasaan bosan atau sebagainya..

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:19 am | | Reply

      tak susah sebenarnya kalau tahu simpanan setiap bulan.

      kalau takde simpanan..lagi senang nak kiranya.

  8. hasif
    hasif December 29, 2015 at 6:20 pm | | Reply

    pening jugak tngk bende ni..

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:35 am | | Reply

      memang pening.

      haha..

  9. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad December 30, 2015 at 3:51 am | | Reply

    susah asb ni sbb belum shariah compliance

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:16 am | | Reply

      susah nak cakap bab shariah compliance ni.

  10. saps ibubapa
    saps ibubapa December 30, 2015 at 8:56 am | | Reply

    yeah..walaupun kurang sikit bonus berbanding tahun2 lepas..kira ok la tu.hehe

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:15 am | | Reply

      rasanya mungkin akan berkurang kalau tak buat sesuatu ni.

  11. Lal
    Lal December 30, 2015 at 10:24 am | | Reply

    Susah jugak nak kira…. jenoh pikir…tapi xpa la… layan ja… rezeki tetap ada…hihi

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:15 am | | Reply

      tak susah.

      cuma malas aje nak kira sebenarnya.

  12. zik
    zik December 30, 2015 at 11:30 am | | Reply

    sekurang-kurangnya ada dari takda langsung… bersyukurlah…

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:14 am | | Reply

      Ya.

      lebih baik ada dari tak ada.

  13. reezluv
    reezluv December 30, 2015 at 12:30 pm | | Reply

    malas nak amek kira..biar je la dalam tuh..huh

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:13 am | | Reply

      aku dah berapa tahun dah tak check berapa dalam tu.

      haha..

  14. Travelog Siti
    Travelog Siti December 31, 2015 at 12:32 am | | Reply

    Tak de langsung labur dalam ASB setakat ni. Duk labur dlm Tabung Haji je..

    1. titan
      titan December 31, 2015 at 5:13 am | | Reply

      Dua-dua aku simpan.

      Sementara masih boleh bekerja ni, simpan aje mana yang mampu.

  15. JMR
    JMR December 31, 2015 at 9:29 am | | Reply

    Masih ramai lagi yg tak tahu kira sebenarnya..

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 4:14 pm | | Reply

      Yang tak kenal nombor pun ramai juga bah.

  16. blog yusep
    blog yusep December 31, 2015 at 5:25 pm | | Reply

    pembayaran yang lumayan bisa memberi semangat untuk mencari rejeki lagi di tahun 2016. Tetap semangat dalam mencari rejeki yang halal. Semoga tahun depan bisa mendapatkan lebih banyak lagi. Lihat tips bisnis di blog saya

  17. kak yatiadam
    kak yatiadam January 1, 2016 at 11:06 am | | Reply

    syukur ada bonus walaupun kecil.. lepas ini mahu simpan semua RM di tabung haji / bank rakyat.. sejarah ni.. dividen ASB paling sedikit.. hu hu hu

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 4:11 pm | | Reply

      biasalah tu.

      sejarah baru akan sentiasa ada setiap hari.

  18. Ikhwan
    Ikhwan January 2, 2016 at 12:05 pm | | Reply

    dah lama tak tengok buku akaun asb, duit simpan dekat tempat lain πŸ™‚

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 4:10 pm | | Reply

      takpe.

      ada masa, boleh tengok lagi.

  19. Juan
    Juan January 3, 2016 at 7:59 am | | Reply

    nampak trend macam menurun ja pendapatan ASB ni

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:54 pm | | Reply

      Memang akan turun selagi ekonomi, politik dan sosial negara tak berapa nak stabil nih.

  20. permohonan upu
    permohonan upu January 4, 2016 at 1:35 am | | Reply

    dan akan sesaklah pejabat pos bulan ni untuk update buku akaun masing-masing.

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:48 pm | | Reply

      rajin betul diorang bersesak ye.

  21. Fauzi Sabri
    Fauzi Sabri January 5, 2016 at 8:34 am | | Reply

    xde ASB. aku ade koperasi tentera. join sejak 2003. 5 tahun terawal tu dividen 15%. Pastu turun 14%….12% dan last tahun lepas 10%. Tp masih antara yg terbaik kot. Sbb turun diorg tgh nk upgrade jadi bank koperasi mcm bank rakyat tu.

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:35 pm | | Reply

      orang biasa leh ke masuk koperasi tentera nih?

      macam mana caranya?

      cer citer sikit.

      1. Mat Bakar
        Mat Bakar March 18, 2017 at 4:13 am | | Reply

        tak boleh …kecuali orang awam yg berkhidmat di bawah Kementerian Pertahanan … cara mudah masuk jer askar wataniah dah boleh join Koperasi Tentera … ambe baru jer melabur ..ada dalam rm21K gitu2

  22. cik tom
    cik tom January 5, 2016 at 2:15 pm | | Reply

    banyak menurun dividen dan bonus asb..
    ciktom xde simpan asb..
    tgu tgk dividen tbg haji plk bpe dpt..

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:33 pm | | Reply

      harap tabung haji pun boleh tahan la ye.

      hehe..

  23. sharmien
    sharmien January 5, 2016 at 4:16 pm | | Reply

    alahai sikit bebenor dividen nya huhu… tp ok la dari tak de langsung.

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:32 pm | | Reply

      oklah tu.

      nak banyak, gi niaga.

  24. faizz
    faizz January 6, 2016 at 9:03 am | | Reply

    Wow… burger kambing tu….. rasa macam pertama kali i dengar.

    Selamat Tahun Baru 2016 to you and family.

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:31 pm | | Reply

      burger kambing memang sedap rasanya.

      cubalah dua bijik.

  25. encikarman
    encikarman January 6, 2016 at 10:43 am | | Reply

    7.25 ok la tuh, bagi aku kalau bwh 7 tu kira tenat sikit. ASB tak pernah mengecewakan kerana risikonya zero. Pelaburan yg takde risiko tapi dapat 7.25% dividen, kira ok.

    aku tak pernah misss dividen asb ni.

    1. titan
      titan January 10, 2016 at 3:31 pm | | Reply

      bagi aku still ada risk.

      so, kalau sanggup tanggung risiko, boleh join.

  26. Akmal
    Akmal January 11, 2016 at 2:02 am | | Reply

    Gamba burger ko tu memang menarik..haha..

  27. Hafizul
    Hafizul January 15, 2016 at 4:15 am | | Reply

    Kira la.. jangan tak kira.. saya mampu tengok aje.. nak kira malas.. haha

  28. Helmi Onexox
    Helmi Onexox January 20, 2016 at 5:34 am | | Reply

    Waktu gawat dividen lagi tinggi daripada zaman “tak” gawat ni…

    Katanya ekonomi negara “berkembang”…

  29. Ves
    Ves August 8, 2016 at 12:17 pm | | Reply

    Pening la aq.. Nk tnye 1 je.. Yg dividen contohnye dia tulis (7.25 sen) tu sbnrnye RM7.25 or RM0.72??(nombor 5 kt blakang nombor 2 tu sila abaikn sbb aq xtau nk sumbat kt mn.. Heheheh..)

  30. Ves
    Ves August 8, 2016 at 12:22 pm | | Reply

    klau aq simpan RM1000 stiap bul4n, aq msokkn dlm acct ASB stiap 25hb. So agak2 klau aq msokkn RM1000 smpai bulan December bleh dpt brp ek dividen klau PNB kasi rate 7.25(sbnrnye aq xtau yg 7.25 nie smada RM7.25 ke RM0.72(nombor 5 sila abaikn sbb aq xtau nk letak kt mna) atau 7.25%) Mohon bntuan tlg kirakn utk a.. Aq nie bingai sikit klau ngah calculate ttba kluar point2 baga.. Heheh…

  31. ckasyah
    ckasyah September 3, 2016 at 4:13 am | | Reply

    calculator utk kira brape dividen y korang dpt..mmg sempoi..juz masuk kan jumlah baki y terendah setiap bulan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.