37 Responses

  1. Helmi Onexox
    Helmi Onexox October 23, 2015 at 12:26 am | | Reply

    Lelaki sempurna ni, tapi bab “save money” tak pasang penghawa dingin tu susah sikit…

    Tak boleh tidur malam kalau tak guna penghawa dingin. ๐Ÿ™‚

  2. haffizuliskandar
    haffizuliskandar October 23, 2015 at 1:06 am | | Reply

    hmm, jimat wang? Biasanya untuk perkara lain boleh, tapi sampai bab makan, selalu kalah. Hmm

  3. lankapo
    lankapo October 23, 2015 at 6:57 am | | Reply

    haha aku pun botak sebab salah gunting. Pg salon ingat awek Turki yang gunting sekali jantan berjanggut macam Ada Turan. Cakap lain faham lain, amik ko rambut macam rekrut..

  4. musadun
    musadun October 23, 2015 at 3:22 pm | | Reply

    Saitama merupakan the real superhero. Sebab dia train diri dia sendiri. train punya train sampaikan dia jadi botak.

  5. ahmadyani
    ahmadyani October 24, 2015 at 8:36 pm | | Reply

    Dia ada matlamat yang jelas dan amat yakin dengan apa yang dibuatnya…

  6. Fahmi Raazali
    Fahmi Raazali October 24, 2015 at 9:55 pm | | Reply

    Nak jadi pandai kena belajar.
    Nak mahir sesuatu kena praktis.
    Nak kuat kena exercise.

    Semua orang tahu. T
    Tapi tak ramai yang dapat buat dengan konsisten.
    Nak cepat.

    Hehe, terkena batang hidung sendiri. ๐Ÿ˜›

  7. mrhanafi
    mrhanafi October 24, 2015 at 10:19 pm | | Reply

    tak sangka sangat menarik..kisah saitama ini

  8. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin October 25, 2015 at 12:11 am | | Reply

    Kalau kita positif, kartun pun boleh dijadikan inspirasi. Anak-anak sekarang sukakan Tobot.

  9. Mummy Julia
    Mummy Julia October 25, 2015 at 2:17 am | | Reply

    ” Save money to never use the acct ” oh tidak! ๐Ÿ˜›

  10. Sani
    Sani October 25, 2015 at 4:11 am | | Reply

    Kuat ni bukan setakat fizikal juga, tetapi mental juga perlu dilatih supaya tahan lasak dari godaan dan cabaran yang mendatang.

  11. DLSL
    DLSL October 25, 2015 at 7:54 am | | Reply

    Makan pil kuda ker?

  12. reezluv
    reezluv October 26, 2015 at 2:18 am | | Reply

    pengaruh komik betul ko ni.ahaha..

  13. Afzai Afandi
    Afzai Afandi October 26, 2015 at 3:05 am | | Reply

    Aku tak pernah akan kewujudan kartun ni..Mula2 ingatkan cerita realiti, tapi membaca perwatakan kartun tu memang ada sesuatu yang dapat dipelajari iaitu hidup biar bermatlamat kerana matlamat memacu kita kepada apa yang kita nak kecapi.

  14. suri
    suri October 26, 2015 at 7:33 am | | Reply

    untuk dapatkan sesuatu perlu hadap sungguh-sungguh

    1. Noriza Rahman
      Noriza Rahman October 29, 2015 at 10:25 am | | Reply

      Hadap sampai lunyai kan..sampai hadam

  15. zool
    zool October 26, 2015 at 11:55 am | | Reply

    aku tak penah tau watak saitama sensei ni.. manga/anime apa pulak ni?

  16. Uncle Zuan
    Uncle Zuan October 26, 2015 at 3:15 pm | | Reply

    ok terinspirasi kejap. hobi tu passion. boleh jadi power. hmm apa hobi aku?

  17. abg jay
    abg jay October 26, 2015 at 4:35 pm | | Reply

    ok gua dah strong ni…haha

  18. Noriza Rahman
    Noriza Rahman October 27, 2015 at 12:24 am | | Reply

    True indeed! bagus semangat Saitama ni…..

  19. Labulabi
    Labulabi October 27, 2015 at 2:22 am | | Reply

    Set niat yang baik.. Tetapkan matlamat.. Dan berusaha capai matlamat yang ditetapkan…

  20. saljuhumairah
    saljuhumairah October 27, 2015 at 6:05 am | | Reply

    apa yang dia buat semua dah complete dalam ajaran Islam. aplikasi dalam kehidupan atau tidak… malah jika dilihat dari satu sudut, lelaki jeput itu lebih islam dari orang islam yang ‘malas’ seperti aku sendiri.

    “bermulanya suatu amal itu adalah dari niat”

    “tidak bergerak satu zarah pun dengan izin Allah”

    Jom sama-sama kita berzikir-fikir dengan blog etnry en.titan yang penuh dengan ikhtibar ini…

    respect bro…

  21. rahimah
    rahimah October 28, 2015 at 1:23 am | | Reply

    Anime, manga ..tak pernah baca atau tengok..Conan tu yang saya sangat suka.Bijak berfikir dan cepat tangkap sesuatu !

  22. diana
    diana October 28, 2015 at 3:10 am | | Reply

    Saya suka entri ni. Thumbs up. Kebetulan baru semalam sorok bateri remote aircond.

    Find it —> like 100x

  23. onlajer
    onlajer October 28, 2015 at 5:03 am | | Reply

    serius aku tak kenal saitama sensi hahaha

  24. abdfatah
    abdfatah October 28, 2015 at 6:12 am | | Reply

    oooooooooo… gitu citernya. cukup menarik… bagus dan berinformasi sekali maklumatnya… terima kasih…

  25. cik tom
    cik tom October 28, 2015 at 9:03 am | | Reply

    dah lama tak baca komik..rindu pulak..

  26. zizie
    zizie October 28, 2015 at 2:33 pm | | Reply

    melopong kejap siapa saitama.. yg penting, isi yg ingin disampaikan..

  27. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad October 29, 2015 at 1:31 am | | Reply

    niat memang penting, tapi kecekalan dan kehendak perlu kuat untuk konsisten setiap hari

  28. hani ismail
    hani ismail October 30, 2015 at 8:57 am | | Reply

    err, saitama tu kartun ke. tapi memang betul senaman tu semua memang menjadik kalau buat hari2 tanpa tapi, buat segera tanpa nanti. insyaallah berhasil.

  29. kak yatiadam
    kak yatiadam October 31, 2015 at 10:31 am | | Reply

    ha ha ha teringat cerita TOBOT anak kak yati…

  30. Adzrif Sidek
    Adzrif Sidek November 1, 2015 at 12:39 pm | | Reply

    “Hobi kita kadang-kala akan jadi kekuatan dalam kehidupan kita.”

    Suka ayat ni!

  31. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin November 2, 2015 at 7:46 am | | Reply

    Ingatkan orang betul ๐Ÿ™‚ tapi nak jimat penggunaan ekon itu memang susah sedikit

  32. topijerami
    topijerami November 4, 2015 at 1:49 am | | Reply

    saitama nie anime ke??

    nak buat memang senang nak konsisten itu yang susah

  33. Syazana Jamaludin
    Syazana Jamaludin November 4, 2015 at 3:32 am | | Reply

    Betul. Niat tu penting. Kalau susah nak konsisten selalunya sebab hati tak cukup bulat.

  34. blogger lelaki
    blogger lelaki November 5, 2015 at 7:04 am | | Reply

    gua tak nak jadi botak beb

  35. sabree hussin
    sabree hussin November 5, 2015 at 11:02 am | | Reply

    Hmm sebenarnya ni la pertama kali aku dengar nama Saitama ni. macam-macam pulak anime dengan manga yang hang layan ye

  36. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam November 18, 2015 at 3:53 am | | Reply

    Aduh dah terlayan plak manga ni hmmm pengaruh en titan la ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.