49 Responses

  1. thehaikal
    thehaikal September 7, 2017 at 6:56 am | | Reply

    lagu ni lajen mase zaman sekolah dulu haha..

    anak aku line-line kul 9 kena paksa tidur..tapi lain budak lain ragamnye..3 orang anak, 3 ragam yang berbeza..

    masing-masing punye rezeki anak 🙂 nak tak nak hadap je la hehe

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:17 pm | | Reply

      Ya.

      Lagu tu memang lejen.

  2. rujukan
    rujukan September 7, 2017 at 8:23 am | | Reply

    hang ni buat aku syok baca tulisan hang, sejak dah kawin ni, artikel mcm ni aku mula minat nak baca, walaupun belum ada anak, doakan agar kami ada anak secepatnya, nak me MIRAI E jugak

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:19 pm | | Reply

      Semoga ko cepat dapat anak.

      Amiinnnn.

  3. raihanah
    raihanah September 7, 2017 at 9:38 am | | Reply

    saya selalu guna cara ni. mesti pastikan diorg tidur awal, paling lambat kul 10malam.

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:14 pm | | Reply

      Ya.

      Kalau jadi, jadi.

      Tak jadi, layan je la sampai jadi. Hehe

      1. raihanah
        raihanah September 13, 2017 at 12:16 am | | Reply

        paling lambat kul 11. saya yang tido dulu. hahah

  4. Pendekar Berkuda
    Pendekar Berkuda September 7, 2017 at 12:32 pm | | Reply

    makin lama makin santai ko punya entri bro… lama tak jumpa ko…rindu la pulak..

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:00 pm | | Reply

      Nak jumpa, datang johor la.

  5. onlajer
    onlajer September 7, 2017 at 12:55 pm | | Reply

    Alhamdulilah bro. Dah mula dapat tune tidokan anak

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:02 pm | | Reply

      Ya.

      Kena pelan-pelan.

  6. Bahrain
    Bahrain September 7, 2017 at 3:51 pm | | Reply

    semoga membesar dengan baik dan patuh dengan parent.. penat kalau nak jaga anak lagi2x malam.. hehe

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:04 pm | | Reply

      Takde hal.

      anak punya pasal.

      Penat pun tak apa.

  7. Illy Ariffin
    Illy Ariffin September 8, 2017 at 2:15 am | | Reply

    tidur kan anak memang antara perkara mencabar as parents! haha takpe kejap jer nanti dah besar time2 macam ni yang rindu balik

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:06 pm | | Reply

      Ya.

      Memang sangat mencabar.

  8. sabree hussin
    sabree hussin September 8, 2017 at 2:49 am | | Reply

    Berjaga malam tu sebenarnya best. Rasa sunyi dan tenang ha3

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:08 pm | | Reply

      Ya.

      Sangat “tenang”.

      Haha.

  9. Jiarizaira
    Jiarizaira September 8, 2017 at 3:47 am | | Reply

    Fuh lama tak singgah blog abam kacak ni. Dah merasa jaga anak buah. Pukul 3 pagi masih lagi segar bugar. Habis semua orang dikacaunya.

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:10 pm | | Reply

      Ya.

      abam masih kacak.

  10. lisak
    lisak September 8, 2017 at 7:58 am | | Reply

    one day insyaallah akan ada masa-masa tu .. detik yang akan dirindukan ketika tua nanti..

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 8:57 pm | | Reply

      Ya.

      Sekarang pun dah tiba.

  11. hamizan
    hamizan September 8, 2017 at 8:28 am | | Reply

    anak la penghibur kita tak kira waktu suka dan duka

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 8:53 pm | | Reply

      Ya.

      Mereka memang penghibur sepanjang masa.

  12. Dedaun Comel
    Dedaun Comel September 8, 2017 at 8:29 am | | Reply

    Mencabar juga kan dugaan seorang ayah ni. Lagu mirai-e ni memang legend.

    Kalah lagu2 sekarang legendnya

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 8:48 pm | | Reply

      Ya.

      Memang mencabar.

      Lagu tu memang satu legnda.

  13. mrhanafi
    mrhanafi September 8, 2017 at 9:11 am | | Reply

    pengalaman sangat menarik untuk mendidik anak..

    saya dah lalui dan terus melalui zaman tersebut

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 8:43 pm | | Reply

      Ya.

      Pengalaman yang sangat menarik dan menghiburkan.

  14. Sani
    Sani September 8, 2017 at 4:18 pm | | Reply

    Best jugak layan lagu ni sekali sekala..Dah lama tak dengar…

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 8:42 pm | | Reply

      Ya.

      Bila tulis benda ni, teringat lagu nih.

      Tu yang letak tu.

      Haha.

  15. ahmadyani
    ahmadyani September 8, 2017 at 7:42 pm | | Reply

    Anak yang aktif ni jangan dibagi tidur siang. Jika tidak… malam memang berjaga. Bagusnya kalau tidur, bangun paginya cepat.

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:22 pm | | Reply

      Ya.

      Kekadang, tukang kejut subuh jadinya.

      Hehe..

  16. nikkhazami
    nikkhazami September 9, 2017 at 3:23 am | | Reply

    tajuk lagu ni…

    1. titan
      titan September 11, 2017 at 6:45 am | | Reply

      tu tajuk artikel la.

  17. atiehilmi dot com
    atiehilmi dot com September 9, 2017 at 8:36 pm | | Reply

    legend !! lama tak layan lagu ni.. hee~

    1. titan
      titan September 11, 2017 at 6:42 am | | Reply

      Ya.

      Lagu tu memang legend.

  18. Abdul Nashar Bin Aminuddin
    Abdul Nashar Bin Aminuddin September 10, 2017 at 3:49 pm | | Reply

    Lagu ni teringat main game final fantasy siri ke berapa tak ingat dah….

    Betul jaga anak malam malam penat

    Cuma dah 2 tahun dengan 5 tahun boleh tidur awal lega, cuma ada hari tidur lewat juga….

    1. titan
      titan September 11, 2017 at 6:46 am | | Reply

      Ya.

      Memula je.

      Nanti dah 6-7 tahun, senang dah sikit.

  19. Ena
    Ena September 11, 2017 at 1:31 pm | | Reply

    Dulu ai memang apal lagu ni

    Makin lama makin x ingat dah

    Lupa ingatan faktor usia😆

    1. titan
      titan September 11, 2017 at 4:22 pm | | Reply

      Takpe.

      Dah tua.

      Kita faham.

  20. Azmir Ismail
    Azmir Ismail September 11, 2017 at 1:42 pm | | Reply

    berjaga malam sebab anak aktif tak nak tidur memang datang bersama ‘pakej’ anak 😀 … wajib tu … 🙂 pernah sekali bawa si sulung pi McD pukul 3 pagi sebab berkeras nak mkn nugget McD .. haha.. sabor je la

    1. titan
      titan September 11, 2017 at 4:25 pm | | Reply

      Ya.

      Memang kena sabar la jawabnya.

  21. zool
    zool September 12, 2017 at 1:23 pm | | Reply

    hehee.. kita sama-sama masih belajar..
    masing-masing ada cara tersendiri

    1. titan
      titan September 22, 2017 at 3:03 pm | | Reply

      Ya.

      Sama-sama masih belajar.

  22. Farah@ez-vitamin
    Farah@ez-vitamin September 12, 2017 at 4:46 pm | | Reply

    Pernah layan lagu ni sekali dengan video dia mmg best lagu ni tapi x faham..hehe

    1. titan
      titan September 22, 2017 at 3:09 pm | | Reply

      Ya.

      Lagu ni memang layan habis.

  23. Dkna Abza
    Dkna Abza September 15, 2017 at 2:47 am | | Reply

    anak sulung, sejak hantar taska ni memang ‘paksa’ dia tidur awal. pukul 10 dah wajib masuk bilik..tu pun duk godek mainan lagi, tab lagi.. mau kul 11 jugak nak lena..macam-macam cara nak paksa tidur..

    psssttt…dah boleh bagi teman, sian anak main sorang-daorang hihii

    1. titan
      titan September 22, 2017 at 3:12 pm | | Reply

      Paksa-paksa pun..

      kekadang, kita yang terpaksa berjaga.

      haha

  24. Hafizul
    Hafizul September 21, 2017 at 8:02 am | | Reply

    Anak saya pula jenis masuk kelambu baru nak tido.. selagi tak masuk bilik, tak masuk kelambu jangan harap la nak tidur melainkan badan diorang betul2 penat..
    itulah kan.. bak kata pepatah, bapak borek anak rintik..hehe

    1. titan
      titan September 22, 2017 at 3:13 pm | | Reply

      Syukurlah rumah ada kelambu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.