80 Responses

  1. ahmadyani
    ahmadyani July 1, 2017 at 7:19 pm | | Reply

    Tidak dapat bayangkan Ibu saya yang menjaga 12 orang anaknya. Tapi saya jamin, sayalah yang paling mudah dijaga….hah.ha..ha…

    1. titan
      titan July 3, 2017 at 4:03 pm | | Reply

      Kenapa paling mudah dijaga?

  2. kidslovehijab
    kidslovehijab July 1, 2017 at 7:33 pm | | Reply

    Perit ibu ayah menjaga anak-anak masa kecil mereka, akan menjadi kenangan paling indah bila anak-anak sudah besar nanti…

    1. titan
      titan July 3, 2017 at 4:07 pm | | Reply

      Ya.

      Memang perit nan indah.

  3. raihanah
    raihanah July 3, 2017 at 1:13 am | | Reply

    hargai isteri dan ibu kita. baru nampak rupa encik titan

    1. titan
      titan July 3, 2017 at 4:13 pm | | Reply

      Ya.

      Rupa saya memang hensem.

      Sebab tu kena sorok selalu.

      1. raihanah
        raihanah July 5, 2017 at 11:07 pm | | Reply

        haa hensem betul. selamat hari raya cikgu

  4. ajumohit
    ajumohit July 3, 2017 at 2:13 am | | Reply

    Hahaha so sweet, anak ayah ni, nanti boleh tolong ayah tanda kertas pulak tau 🙂

    1. titan
      titan July 3, 2017 at 4:41 pm | | Reply

      Dah tolong.

      Habis kena conteng skrip jawapan budak.

  5. Mohd Rasul
    Mohd Rasul July 3, 2017 at 6:42 am | | Reply

    jaga anak ni perlukan tahap kesabaran yg tinggi 🙂

    1. titan
      titan July 3, 2017 at 4:43 pm | | Reply

      Ya.

      LEvel sabar kena tingkatkan awal-awal.

  6. Datin Tyka
    Datin Tyka July 3, 2017 at 3:08 pm | | Reply

    ok ok ok.

    dah nampak ciri-ciri bapa mithali.

    1. titan
      titan July 3, 2017 at 4:49 pm | | Reply

      Ya.

      Masih belajar ke arah itu.

  7. Thehaikal
    Thehaikal July 3, 2017 at 3:37 pm | | Reply

    Nak tak nak kne dukung anak jugak bile balik keje. Sebab anak dah angkat tangan mintak dukung..

    Ni cerite aku..

    Tapi rse seronok bile balik keje anak tunggu depan pintu..

    Anak ketawa nak mintak dukung..

    Bukannye ringan..

    10kg lebih beratnye..

    Seronok main dengan anak.bile balik keje..rse tenang..

    Ni kisah aku..

    Saje nak cerite..

    1. titan
      titan July 5, 2017 at 7:17 am | | Reply

      Cerita ko memang best.

  8. Asyraf Asri
    Asyraf Asri July 3, 2017 at 5:20 pm | | Reply

    Like Father Like Son.

    InsyaAllah.

    1. titan
      titan July 5, 2017 at 6:51 am | | Reply

      Ya.

      Be like them.

  9. sharmien
    sharmien July 3, 2017 at 9:36 pm | | Reply

    anak penenang jiwa. sgt tenang bila tgk muka mereka masa tidur. apapun you did a good job.

    1. titan
      titan July 5, 2017 at 6:48 am | | Reply

      Ya.

      Memang selalu juga tengok muka anak bila dia tido.

  10. Noriza Abdul Rahman
    Noriza Abdul Rahman July 4, 2017 at 8:49 am | | Reply

    Memang betul lah, kerja isteri ni bersambung-sambung lepas balik dari opis. Ada suami yang membantu tu sangatlah bagus

    1. titan
      titan July 5, 2017 at 6:47 am | | Reply

      Ya.

      Isteri umpama ada tenaga tambahan simpanan walaupun tak tahu kat mana diorang simpan.

  11. rujukan
    rujukan July 4, 2017 at 10:42 am | | Reply

    doakan aku untuk dapat anak bro, baru kahwin bulan 3 tahun ni, nanti dapat rezeki nak kena start belajar jaga anak pula

    1. titan
      titan July 5, 2017 at 6:46 am | | Reply

      Takpe.

      Teruskan usaha untuk dapat anak.

      Usaha itu tangga kejayaan.

  12. Ronaldmohoni
    Ronaldmohoni July 4, 2017 at 12:35 pm | | Reply

    Semoga menjadi Bapa yang hebat

    1. titan
      titan July 5, 2017 at 6:44 am | | Reply

      Ya.

      Semoga selamanya.

  13. Ksjb
    Ksjb July 5, 2017 at 7:33 am | | Reply

    Susah mata memandang susah lagi bahu memikul.

    1. titan
      titan July 7, 2017 at 4:05 am | | Reply

      Ya.

      Kesian ngan mata dan bahu.

  14. Ainun Kalisah
    Ainun Kalisah July 5, 2017 at 4:01 pm | | Reply

    Awww so sweet .

    1. titan
      titan July 7, 2017 at 4:08 am | | Reply

      Ya.

      Memang sangat manis.

  15. ema
    ema July 6, 2017 at 9:12 am | | Reply

    Barulah mengerti macam mana bila isteri menjaga anak kan…

    1. titan
      titan July 7, 2017 at 4:00 am | | Reply

      Ngak.

      Sudah lama mengerti.

  16. zool
    zool July 6, 2017 at 10:39 pm | | Reply

    Biasalah bro. anak tengah naik…
    mungkin dia nak adik tu

    *** mengatadirisendiri **

    1. titan
      titan July 7, 2017 at 3:02 am | | Reply

      HAha..

      agaknyalah kot.

  17. nikkhazami
    nikkhazami July 7, 2017 at 8:11 am | | Reply

    bukan senang brader ni nak upload gambar dia… haha

    1. titan
      titan July 7, 2017 at 2:53 pm | | Reply

      Ya.

      Bukang senang tu.

  18. Amirul
    Amirul July 7, 2017 at 1:23 pm | | Reply

    Setuju tuan. Kadang mak ayah lebih pentingkan nak cari duit untuk family, tapi sebenarnya kasih sayang lebih penting

    1. titan
      titan July 7, 2017 at 2:55 pm | | Reply

      Ya.

      Kasih sayang always lebih penting.

  19. TravelogSiti
    TravelogSiti July 7, 2017 at 4:03 pm | | Reply

    Dah berapa kilo baby tu? Nampak sedap je dokong tu.

    1. titan
      titan July 8, 2017 at 3:48 am | | Reply

      Tu masa dia kecik lagi.

      La nih..dah besaq dahhh..kalau dokong lebih setengah..muscle aku pun pun mengeluh.

      Haha..

  20. Anim
    Anim July 8, 2017 at 3:47 am | | Reply

    Ini lah abah yg sewiiit. Boleh teman anak tengok kartun. Boleh cebokkan anak bila poo poo 🙂

    1. titan
      titan July 8, 2017 at 3:59 am | | Reply

      OHH..

      time cebok, kita pass ke emak dia.

      Baru adil dan saksama.

  21. Dukenaim
    Dukenaim July 8, 2017 at 3:51 am | | Reply

    Kadang-kadang bapak lagi kreatif jaga anak. Walaupun kadang pinggang tu naik bengkak bila baru nak baring anak dah panggil, tapi bapak steady je buat muka cool layan kehendak anak. haha.

    1. titan
      titan July 8, 2017 at 4:16 am | | Reply

      Haha.

      Bapak-bapak memang cool selalu.

  22. Ejam Othman
    Ejam Othman July 8, 2017 at 4:59 am | | Reply

    Alhamdulillah dah nak dapat baby kedua yer.
    Semoga semakin meriah hari-hari mendatang dalam keluarga bro.

  23. Ikhwan
    Ikhwan July 9, 2017 at 3:41 am | | Reply

    Anak aku dah pandai main game dalam handphone aku, habis kredit dia beli weapon.

    1. titan
      titan July 14, 2017 at 6:42 am | | Reply

      Takpe.

      Kredit bapak dia banyak.

  24. Mama pipie
    Mama pipie July 10, 2017 at 9:24 am | | Reply

    Sejuk hati tgk muka tulus anak Kan. Penat pun hilang

    1. titan
      titan July 14, 2017 at 6:47 am | | Reply

      Ya.

      Memang sejuk.

      Kekadang sejuk sangat.

  25. Jie Susanos
    Jie Susanos July 10, 2017 at 11:15 am | | Reply

    okey..mmg kena hargai bini..

    mmg awesome la dorang ni dan cute baby tdo atas dukung tu..huhu

    1. titan
      titan July 14, 2017 at 6:48 am | | Reply

      Ada bini, hargai diorang.

      Takde bini, kahwin dulu.

  26. Elih Japahar
    Elih Japahar July 14, 2017 at 8:04 am | | Reply

    Apa bini mintak bagi je. Sbb itu tanda kita menghargai bini…ekekeee

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 10:09 am | | Reply

      Tak semua bini.

      Yang wajib je bagi.

  27. Farah
    Farah July 16, 2017 at 3:35 pm | | Reply

    Ye mmg itu la yg sepatutnya..saling lengkap melengkapi..tahniah tuan =)

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 10:23 am | | Reply

      Ya.

      Betul.

      Itu yang sepatutnya.

  28. Lisa
    Lisa July 23, 2017 at 3:07 pm | | Reply

    Salam, nak tanye ebook seo merah jambu masih dijual? untuk buat duit dr blog

    1. titan
      titan July 24, 2017 at 9:03 pm | | Reply

      Ya.

      Masih dijual.

      Boleh rujuk disini –> http://teknikseomerahjambu.com

      atau terus ke ruang contact blog ini untuk maklumat lanjut.

  29. puanbee
    puanbee July 24, 2017 at 10:53 am | | Reply

    untung puan isteri , suaminya ada blog boleh juga baca luahan hati si lelaki .. kalau kesian kena rajin tolong la .. lagi wife bertambah sayang gituu

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 10:07 am | | Reply

      Memang rajin tolong walaupun tak kena suruh.

  30. afifuddin
    afifuddin July 27, 2017 at 6:34 am | | Reply

    jaga anak-anak tu memang butuh kesabaran, tapi kalau anaknya cerdas pasti kangen terus kalau tak bersamanya..

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 10:05 am | | Reply

      Ya.

      Kena butuh kesabaran yang sangat tinggi.

  31. Madam Affiliate
    Madam Affiliate July 28, 2017 at 6:55 am | | Reply

    oh yes… madam pun baru sorang kiddo. boy 14 mths old. memang perlu kesabaran layan anak. tapi mujur life partner dedicated melayan anak bila balik kerja. sebabnya madam 24/7 WAHM. yes…aprreciate women and moms. not forgetting husband and father also.

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 9:52 am | | Reply

      Ya.

      Kena banyak punya sabar.

  32. si bongkok
    si bongkok July 29, 2017 at 12:43 pm | | Reply

    Perghh…biasa sorok2 jek..seskali reveal walid mithali abam blogger kita nie… terbaik bro!

    Cukup 11 orang bro bleh bleh jadi manager time tue… 😛

    p/s: biasa pok pok tido anak lagu apa bro… 😀

    1. titan
      titan August 18, 2017 at 4:21 am | | Reply

      Dia tido je.

      Takde lagu-lagu.

  33. JMR
    JMR July 31, 2017 at 8:11 am | | Reply

    tak lama lagi dok boleh ajar anak tu buat blog & bersosial media..heheh

    1. titan
      titan August 18, 2017 at 5:04 am | | Reply

      Lambat lagi.

      Dia nak tahu tekan space bar je.

  34. cik tom
    cik tom August 2, 2017 at 9:10 am | | Reply

    pergh bam bamnye anak hang…haha..

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 9:48 am | | Reply

      Masa ni je bam bam.

      La ni..dah tak bam bam dah.

  35. Paahjais
    Paahjais August 4, 2017 at 9:44 am | | Reply

    Alhamdulillah… Anda seorang abah yang bertanggungjawab… Semoga terus menjadi ketua keluarga yang hebat dan terus membawa keluarga ke jalan syurga…

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 9:47 am | | Reply

      Ya.

      Amin.

      Syukur. Alhamdulillah.

  36. Hafizul
    Hafizul August 6, 2017 at 11:43 am | | Reply

    Owhhh insaf kejap dari nak kawin dua… Besar betul pengorbanan kaum ibu….

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 9:45 am | | Reply

      Takpe.

      Impian tetap kena teruskan.

  37. mrhanafi
    mrhanafi August 7, 2017 at 9:30 am | | Reply

    saya dah merasa betapa seronoknya jaga anak dari umur sehari hingga sekarang..

    sabar is nombor 1.

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 9:42 am | | Reply

      Ya.

      Kena selalu sabar.

  38. Farah Alina
    Farah Alina August 8, 2017 at 7:06 pm | | Reply

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    Hargai lah isteri.

    :’)

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 10:58 am | | Reply

      Ya.

      Hargailah isteri-isteri anda.

  39. Naimah Wahab
    Naimah Wahab August 16, 2017 at 10:39 am | | Reply

    Uiiii, comelnya. Bam bam, selambak atas abah dia. Abang baby yang cool ye 🙂

    1. titan
      titan August 19, 2017 at 11:02 am | | Reply

      Ya.

      Abah dia pun comel jugak.

  40. Pendekar Berkuda
    Pendekar Berkuda August 20, 2017 at 5:52 am | | Reply

    sedih aku baca ni weh… insap…

  41. cikfen
    cikfen August 23, 2017 at 10:05 am | | Reply

    Nampak muka cam stress Tuan Titan… no problem tuan dah masuk 2,3,4,5,6 nanti dan seterusnya akan lebih ‘kemas’. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.