74 Responses

  1. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz August 19, 2017 at 3:28 pm | | Reply

    Baru taw ada sukan nama Chilone bro.haha adui noob gila.. Lepas baca artikel ni terus cari video. Letak video baru syiokk sikit.

    Berkenaan Chilindo tu berkenan dgn TV Led tu..tapi bila berjaga malam ke, siang ke, awal pagi ke..tetap ada org yg bid. haha..nak sedap bid time org dh tidur atau waktu kerja sedap sikit πŸ˜‚

    1. titan
      titan August 20, 2017 at 3:23 pm | | Reply

      Malas aku nak letak video.

      Nak bid, kena pandai pilih waktu gak.

  2. Sabree
    Sabree August 19, 2017 at 7:05 pm | | Reply

    Chilindo ni bini aku rajin la layan. Dah dua kali order barang dari Chilindo. Aku pun tak paham… sama ada dia beli sebab dia memang nak barang tu, atau sebab dia seronok dapat menang bid.

    1. titan
      titan August 20, 2017 at 3:47 pm | | Reply

      Dia seronok la tu sebab dapat guna duit laki dia.

  3. Pendekar Berkuda
    Pendekar Berkuda August 20, 2017 at 5:45 am | | Reply

    kau ni memang mengundang nafsu betul la… RM50 untuk 8 barang? Biar betul?

    1. titan
      titan August 20, 2017 at 3:25 pm | | Reply

      Ya.

      Lebih tepat RM53 untuk 8 barang yang agak berguna untuk aku.

  4. nikkhazami
    nikkhazami August 20, 2017 at 7:12 am | | Reply

    ni first time dengar chinlone..

    1. titan
      titan August 20, 2017 at 3:27 pm | | Reply

      Takpe.

      Lepah ni akan dengar untuk kali kedua dan kali keseterusnya.

  5. Dedaun Comel
    Dedaun Comel August 20, 2017 at 4:11 pm | | Reply

    Cuma chilindo je pernah dengar…ramai dah orang tertarik dengan permainan bid membid chilindo..

  6. mUS
    mUS August 20, 2017 at 4:31 pm | | Reply

    heran juga sebab tak pernah dengar nama chinlone ni..

  7. Ronaldmohoni
    Ronaldmohoni August 20, 2017 at 5:42 pm | | Reply

    Chinlone ? First time dengar sukan nih.

  8. paan
    paan August 20, 2017 at 9:13 pm | | Reply

    hahaha.
    Tersekat plak kat web chilindo tu.
    Belum berjaya menang pape lagi.

  9. ajumohit
    ajumohit August 20, 2017 at 9:20 pm | | Reply

    Berjaya bid kat chilindo tapi belum bayar lagi hahahah

  10. thehaikal
    thehaikal August 21, 2017 at 12:10 am | | Reply

    Perbezaan Chilone dan Chilindo.

    Satu tak addicted, satu lagi addicted haha..

    Chilindo ni pandai jugak..tak pasal2 beli barang yang tak perlu huhu..

  11. Datin Tyka
    Datin Tyka August 21, 2017 at 1:05 am | | Reply

    masa dapat tahu Malaysia dapat emas pertama. sukan apebende la tu.

    haha

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 6:04 pm | | Reply

      Takpe.

      Sekarang dah tahu, kan?

  12. JMR
    JMR August 21, 2017 at 2:11 am | | Reply

    cHINLONE NI ada dalam silibus kat sekolah tak? πŸ˜‰

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 5:01 pm | | Reply

      Takde silibus khas.

      Tapi leh masuk dalam kategori serangan dan hadangan.

  13. Ira
    Ira August 21, 2017 at 4:08 am | | Reply

    Kalau bid dkt chilindo then menang seronok bkn main.

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 5:03 pm | | Reply

      Kalau menang, memang seronok la.

      Mana ada yang sedih.

  14. onlajer
    onlajer August 21, 2017 at 7:50 am | | Reply

    Oh ya ka memang susah nak bid dekat chilindo ni. kawan tak pernah try lagi .,mungkin belum jumpa lagi ps4 dengan harga rm1 kot hihihi

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 4:59 pm | | Reply

      Takpe.

      Nanti try la kalau ada masa.

  15. Sobri Mansor
    Sobri Mansor August 21, 2017 at 9:28 am | | Reply

    Sukan Chinlone ni Thailand pun garu kepala nak menang tau. kahkah

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 4:57 pm | | Reply

      YA.

      Semua negara tergaru-garu nak menang.

      Bukan Thailand aje beb.

  16. rujukan
    rujukan August 21, 2017 at 9:31 am | | Reply

    aku dah berapa kali main chilindo ni, selalu mesti dapat dalam 5 barang, tp x bayar dan wat x tau, bukan sebab x mau beli, tp duit plak xda dan belum gaji

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 9:01 am | | Reply

      Takpe.

      Tak lama lagi gaji dah mai dah.

  17. Khairul Zamri
    Khairul Zamri August 21, 2017 at 1:08 pm | | Reply

    Aku pun bid basikal dekat Chilindo ni last-last dah memang manager cakap tak perlu lah beli, hahaha sadis

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 8:59 am | | Reply

      Bagus manager tu.

  18. zati
    zati August 21, 2017 at 1:43 pm | | Reply

    ingat nama kapal terbang,., hhehe

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 8:01 am | | Reply

      Tak.

      Ni bukan malindo.

  19. sensasi2020
    sensasi2020 August 22, 2017 at 3:55 am | | Reply

    Kedua-dua ni pernah dengar dan satu pun aku tak faham.

    Yang aku tahu Chinlone dan Chilindo dua permainan berbeza.

    Tahniah Malaysia dapat Chinlone di sukan sea kuala lumpur 2017.

    1. titan
      titan August 22, 2017 at 7:59 am | | Reply

      Takpe.

      LEpas ni dah faham dah.

  20. musadun
    musadun August 22, 2017 at 4:43 am | | Reply

    baru tahu nama sukan chinlone dan chilindo ni…

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:29 am | | Reply

      Semoga akan lebih tahu lepah ni.

  21. Noriza Rahman
    Noriza Rahman August 22, 2017 at 11:28 am | | Reply

    Chilone first time dengar, dulu masa sukan sea kat myanmar tak ambil kisah pun..heh

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:30 am | | Reply

      Biasalah tu.

      Siapa nak kesah.

  22. ahmadyani
    ahmadyani August 22, 2017 at 7:29 pm | | Reply

    Bukan ke sepak raga dalam bulatan ni sudah popular zaman kesultanan Melaka dulu. Sukan inilah yang menyebabkan tanjak anak Sultan Melaka jatuh sampai dia membunuh anak Bendahara?

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:28 am | | Reply

      Betul la tu.

      BEzanya, sukan ni ada lagu.

  23. Yana
    Yana August 22, 2017 at 10:28 pm | | Reply

    Hahahaha Chilindo tu memang berhantu sangat!!

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:04 am | | Reply

      hantu apa yang ada kat situ?

  24. saps
    saps August 23, 2017 at 2:44 am | | Reply

    Baru tahu pasal chinlone ni. Itupun lepas Malaysia menang emas. cakap pasal Chilindo pula, pernah beli Gitar,earphone, toys, dan banyak lagi.haha

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:06 am | | Reply

      Ni gila sakan shopping nih.

  25. semakkini
    semakkini August 23, 2017 at 6:49 am | | Reply

    first time dengar sukan ni. Tq bagi info

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:11 am | | Reply

      Takpe.

      LEpas ni akan dengaq untuk kali kedua plak.

  26. mamapipie
    mamapipie August 23, 2017 at 6:59 am | | Reply

    haha.. betul3. kedua-dua game ni mmg menarik

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:13 am | | Reply

      Apa yang menarik?

  27. olaoli
    olaoli August 23, 2017 at 7:28 am | | Reply

    nak ketawa aku..macam mana boleh chinlone vs chilindo..padahal satu bid beli barang satu lagi main sepak2 haha

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:19 am | | Reply

      takde vs.

      ni dan je.

  28. Vitamin Mutiara
    Vitamin Mutiara August 23, 2017 at 7:35 am | | Reply

    Boleh release stress ni. Hehe

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:00 am | | Reply

      Release try haq mana tuh.

  29. Bahrain
    Bahrain August 24, 2017 at 4:23 am | | Reply

    first time dengar permainan macam tu. hahaha. yang second dok heboh main bid2x.. dah memang bid hari tu tapi tak beli.. cam malas plak nak beli. haha

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:02 am | | Reply

      Takpe.

      Leh jimat sikit duit tuh.

  30. Dukenaim
    Dukenaim August 24, 2017 at 5:03 am | | Reply

    Patut lah aku dengar kecoh-kecoh dekat radio pagi tadi. Aku pikirkan sape lah Chinlone ni. Rupanya bukan sape, tapi sejenis sukan. Kah! Kira hebat juga kalau Mesia dah boleh pegang pengat emas dalam sukan rare ni. Bila nak bawak masuk sukan ni dekat sekolah pulak bro titan haha

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 4:24 am | | Reply

      Ya.

      Kira hebat la tuh.

      Kat sekolah, yang timbang bola pun tak ramai pandai. Camana nak bawa sukan ni plak. Ramai budak kaki bangku sekarang nih.

      Haha..

  31. Dila
    Dila August 25, 2017 at 12:16 am | | Reply

    memang menarik sukan nih, memang asia terkenal dengan sukan dan seni, amerika pun takde sukan macam nih

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 9:32 am | | Reply

      Ya.

      Orang sana tak berapa reti sangat kot main benda ni.

  32. atiehilmi dot com
    atiehilmi dot com August 25, 2017 at 1:33 am | | Reply

    hahahaha~ tak tertarik pasal Chinlone – tapi ilmu baru gak la..yang tertariknya pasal Chilindo.. ketagih terok weyh.. serius terok.. tak tido malam kalau tak bid..

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 9:54 am | | Reply

      Ni teruk sangat dah kalau tak tido malam.

  33. raihanah
    raihanah August 25, 2017 at 7:56 am | | Reply

    ada bid hari tu dan success tapi lupa bayar. bila cek balik dah takde.

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 9:58 am | | Reply

      Boleh pulak lupa bayar eh.

  34. nila anggraini
    nila anggraini August 26, 2017 at 7:50 am | | Reply

    kaknil baru tahu sukan chinlone ni, hahaha tq for info bro

    1. titan
      titan August 26, 2017 at 10:32 am | | Reply

      Sama-sama.

      Semoga akan lebih tahu selepah ni yek.

  35. mrhanafi
    mrhanafi August 28, 2017 at 9:29 am | | Reply

    berbelit-belit juga otak saya nak bayangkan bagaimana pelik untuk dijalankan

    kalau ada video best juga

    1. titan
      titan September 2, 2017 at 3:48 pm | | Reply

      Cari kat youtube.

      Ada aje.

  36. Sani
    Sani August 29, 2017 at 12:06 am | | Reply

    Baru tahu apa itu Chinlone. Ingatkan game sepak raga bulat yang direbrandkan.. suspen aje.

    1. titan
      titan September 2, 2017 at 3:52 pm | | Reply

      Memang diberi nafas baru oleh negara Myanmar.

      Haha..

      1. zool
        zool September 2, 2017 at 10:40 pm | | Reply

        memang sepak raga bulatan tapi ada format tertentu yang dibuat oleh Myanmar.
        dan adalah sukan rakyat diorang tu

  37. Asyraf Asri
    Asyraf Asri September 2, 2017 at 5:15 am | | Reply

    Ingatkan 2 letter code for Airline.

    OD – Malindor Air. huhu ..

    Bunyi dekat-dekat je ..

    1. titan
      titan September 2, 2017 at 3:57 pm | | Reply

      Aku pun ingat macam tu dulu.

      Sekali bukan daa..

  38. zool
    zool September 2, 2017 at 10:38 pm | | Reply

    masa malaysia menang emas pertama baru tau chinlone ni..
    ingatkan apa.. rupanya sepakraga bulatan tapi ada format tertentu.. memang myanmar kuasa besar ni..
    tentang chilindo plak.. aku belum try lagi tapi tgk kadang2 harga bid macam gila mengarut.. ada caj tersembunyi ke kalau menang dgn harga rendah bangat?

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 10:02 pm | | Reply

      Dia caj 10% dari harga barang yang kita menang dan rm8 untuk penghantaran.

      dari satu segi, kita rasa untung.

      Dari satu sudut lain, kalau barang tu tak berapa bagus, kita yang rugi.

  39. Mama Kembar 3
    Mama Kembar 3 September 5, 2017 at 11:37 am | | Reply

    Nasib baik belum terjebak dgn Chilindo, takut ketagih n beli benda yg tak perlu

    1. titan
      titan September 8, 2017 at 9:56 pm | | Reply

      Takpe.

      Jangan terjebak ye.

      Bahaya.

  40. Hafizul
    Hafizul September 21, 2017 at 8:09 am | | Reply

    Haha.. tak pernah lagi main bid kat sini.. bimbang pulak nak main bid2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.