26 Responses

  1. Denaihati
    Denaihati September 18, 2014 at 9:31 am | | Reply

    Jom buat ibadah Kurban di Mekah dan semoga mendapat keberkatannya.

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:42 am | | Reply

      Yap.

      Semoga tahun ini ramai orang terbuka hati menunaikan ibadah korban kali ini.

  2. Fadhil Husin
    Fadhil Husin September 18, 2014 at 12:20 pm | | Reply

    yang adada duit lebih tu, daripada beli benda yang tidak berfaedah eloklah buat beli daging korban. tak kira lembu atau kambing. kurang-kurangnya ada pahala jugak.

    1. titan
      titan September 20, 2014 at 12:18 am | | Reply

      Betol tu.

      Betol tu.

      Baik buat korban. Ada gak manfaatnya.

  3. Hairul Azni
    Hairul Azni September 18, 2014 at 12:53 pm | | Reply

    Informasi bagus bro!..Tahniah juga buat Denaihati dan eQurban..

  4. azam mohamad
    azam mohamad September 18, 2014 at 2:01 pm | | Reply

    senyum je kambing dalam gambar tu.

    tanda redha.

    moga diberkati.

  5. zali
    zali September 18, 2014 at 2:21 pm | | Reply

    Bila kewangan den dah kukuh nanti boleh buat equrban ni. Amin.

  6. Faizal Fredley
    Faizal Fredley September 18, 2014 at 2:28 pm | | Reply

    InshaAllah kalau ada peluang nak juga buat ibadah Qurban nih

  7. sabree hussin
    sabree hussin September 18, 2014 at 4:16 pm | | Reply

    Kat Mekah pun boleh ya sekarang 🙂 kalau dulu terhad kat sini sini je

  8. blogger lelaki
    blogger lelaki September 18, 2014 at 10:27 pm | | Reply

    Jangan takot buat ibadah qurban ni…jangan berkira sangat soal harga

  9. Lekors
    Lekors September 19, 2014 at 2:37 am | | Reply

    Muda-muda macam layak tak buat ibadah korban?

    1. titan
      titan September 20, 2014 at 12:10 am | | Reply

      Tak semestinya..

      Nak korban ni..bila bila masa aje.

  10. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad September 19, 2014 at 3:24 am | | Reply

    ingat tahun ni nak kurban, tapi rasanya kena tangguh smp tahun depan, sbb tahun ni nak guna duit buat rumah baru.

    1. titan
      titan September 20, 2014 at 12:20 am | | Reply

      Erk..rumah baru? 😯

  11. Lelakimelayu
    Lelakimelayu September 19, 2014 at 6:58 am | | Reply

    Salam perkenalan, mari berkorban. Semoga di murahkan rezeki untuk melakukan korban pada tahun ini. Tak dapat korban seekor lembu, seekor kambing pahalanya tetap besar di sisi Allah SWT.

  12. zool
    zool September 19, 2014 at 7:49 am | | Reply

    2 tahun lepas pernah buat korban untuk sekeluarga.. tahun ni nampaknya tak cukup bajet.. harap2 tahun depan dapat buat.. mana tahu sekali ngan aqiqah ke..hehehe

    1. titan
      titan September 20, 2014 at 12:09 am | | Reply

      Hehe..

      Moga mog diperkenankan hajat hang tuh.

  13. mohdridzwan
    mohdridzwan September 19, 2014 at 12:07 pm | | Reply

    Dah buat korban di Kemboja tahun lepas dengan arwah ayah mertua.
    Tahun ni belum lagi. Huhuhu…

    Boss, apa ke nama plugins untuk set gambar jadik cenggitu yer? Leh ada taitel kat bawah.

    1. titan
      titan September 19, 2014 at 12:23 pm | | Reply

      Set gambar yang ada title?

      Itu kita panggil caption.

      Aku rasa semua blog wordpress berbayar ada function tu.

      Ko kena klik kat gambar untuk tulis caption atu title tu.

      1. mohdridzwan
        mohdridzwan September 19, 2014 at 12:35 pm | | Reply

        Oh yaka…hahaha. Malunyer. Baru tau. Guna WP lama dah.
        Selalu wan biar kosong jer tang caption tu ha. Okok…akan try utilize kannya nnt. Thanks. 😛

        1. titan
          titan September 19, 2014 at 1:07 pm | | Reply

          Penting gak tu dalam bab seo ni.

          isi je bahagian caption tu.

          1. mohdridzwan
            mohdridzwan September 19, 2014 at 1:18 pm |

            Sebelum ni ada yang bgtau tapi tak menyeluruh la. Ada yang kata kena remove link yang ada pada gambar, set to ‘none’. Lepas tu ada yang kata kena set link direct to attachment page. Lepas tu ‘Orang’ tu kata yang penting tajuk and description saja.

            Mungkin salah diri sendiri juga, tak mau cari sendiri kot. Hehe..

  14. AUC
    AUC September 19, 2014 at 1:31 pm | | Reply

    InsyaAllah akan terus bersama eQurban lagi tahun ni…

    1. titan
      titan September 20, 2014 at 12:08 am | | Reply

      Hoho..

      Orang kuay equrban nih. Hehe..

  15. Hafizul
    Hafizul September 22, 2014 at 9:00 am | | Reply

    Ohh tahun ni saya akikah anak kedua..belum ada rezeki lagi nampaknya nak buat dengan equrban..next year mungkin…

  16. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 4, 2014 at 5:57 pm | | Reply

    Di Mekah kambing lebih popular dibuat korban berbanding lembu..nape kita tak ikut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.