66 Responses

  1. kak yatiadam
    kak yatiadam December 2, 2014 at 3:35 am | | Reply

    tenga best2 baca entri bro ni..tekejut aku.. bunyi muzik kuat.. dari blog.. hu hu hu.. nasip baik x pengsan..

    1. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 26, 2014 at 9:33 am | | Reply

      saya tk dengar apa2 pun,,, btw,, saya suka amik sos cili tomato bila kat kfc 🙂 – kedaionlinemy.com

  2. BM
    BM December 2, 2014 at 4:06 am | | Reply

    Aku pun selalu kena macam ni… Makanan yg last mesti bertolak2 akhirnya aku juge kena habiskan. Kalau dah bini masak, telan aje la. Hidup berdua cam gini le…
    I also say no to sos tomato!

    1. Manan Qayyim
      Manan Qayyim December 2, 2014 at 5:11 am | | Reply

      Laki memang selalu kena mcm tu… tukang penghabis makanan bini…

      1. Siti travelog
        Siti travelog December 7, 2014 at 4:08 pm | | Reply

        Dan bini pulak tukang perabis makanan anak-anak.

  3. reezluv
    reezluv December 2, 2014 at 4:11 am | | Reply

    bini gua masak cekodok pun best gak la..hahaha

  4. Anuar
    Anuar December 2, 2014 at 4:27 am | | Reply

    Seronoklah jadi cikgu… Time cuti sekolah boleh duduk dekat rumah… mengadap komputer.. Kais pagi, makan untuk 3-4 bulan.. Kais petang, makan untuk 5-6 bulan… 😉

  5. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin December 2, 2014 at 6:34 am | | Reply

    buah tomato banyak vitamin C tinggi antioksidan.

  6. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin December 2, 2014 at 6:37 am | | Reply

    Memang rilex habis cikgu kalau akhir tahun ni ye. Takpe, nikmati saat macam ni selagi boleh.

  7. Suriya
    Suriya December 2, 2014 at 7:47 am | | Reply

    Sos tomato memang tak de feel. Geng sos cili gak.

  8. maria
    maria December 2, 2014 at 8:35 am | | Reply

    bestnyer kalau suami bercuti jugak..
    n entry ni memang release habis..lega pale otak jap

  9. blogger lelaki
    blogger lelaki December 2, 2014 at 9:01 am | | Reply

    tapi kan bro gua rasa cekodok bini gua lagi sedap..betul nie

  10. Nurul Fazreen Othman
    Nurul Fazreen Othman December 2, 2014 at 9:08 am | | Reply

    sweetnya…tiap2 petang makan cekodok..tp sos tomato kureng skitla. Suka sos cili jenama LIFE

  11. kesoma.rai
    kesoma.rai December 2, 2014 at 9:18 am | | Reply

    hahaha.. pasal cekodok cicah sos tomato pun boleh cerita panjang lebar.. memang terbaik.. sure dapat A je kelas penulisan bahasa melayu…

  12. hafizmd
    hafizmd December 2, 2014 at 1:16 pm | | Reply

    tak perlu ubah apa2…enjoy ur life…

    terbaik!

    sos cili mmg kureng..sos cili jugak kene dgn anak tekak…hohoho

  13. akubiomed
    akubiomed December 2, 2014 at 2:10 pm | | Reply

    Cekodok memang kena dengan sos cili. Kalau sos tomato macam tak ngam.

  14. diana
    diana December 2, 2014 at 2:34 pm | | Reply

    sos cili sos tomato dua2 saya tak makan..benda warna merah2 ni saya takut nak makan..

  15. kereta sewa shah alam
    kereta sewa shah alam December 2, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    jangan katakan cekodok, apa2 pun yang bini masak, cili sos pasti ada di sebelah…sedap pa dapat cicah cili sos.

  16. encikSOHO
    encikSOHO December 2, 2014 at 4:42 pm | | Reply

    Saya pun tak suka sos tomato. tapi kalau masak mee goreng kena letak sikit sos tomato supaya ada rasa masam2 n mee jadi lembab2 sikit. Bini saya suka makan mee goreng saya *tetiba*! Hehehe

    Cekodok taruk bilis n bawang panas2 + cicah sos cili = sorga dunia! 😀

  17. ikhwan
    ikhwan December 2, 2014 at 5:54 pm | | Reply

    aku ratah tomato begitu saja hahaha

  18. mohd rasul
    mohd rasul December 2, 2014 at 7:47 pm | | Reply

    haha… aku pun tak berapa nak makan kalau makan cekodok cicah dengan sos tomato. mesti nak sos cili gak

  19. Noriza Rahman
    Noriza Rahman December 2, 2014 at 10:51 pm | | Reply

    makan cekodok memang tak sesuai cicah sos tomato, tak umphhh gitu

  20. Abdfatah
    Abdfatah December 2, 2014 at 11:28 pm | | Reply

    Tak best sangat dgn sos tomato.. Sos cili jugak baru kena dgn cekodoknya..

  21. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam December 3, 2014 at 1:58 am | | Reply

    Hehe last2 bini kena makan juga sos cili tak awet muda la gini.

  22. MamaBard
    MamaBard December 3, 2014 at 4:12 am | | Reply

    haha..kembang tekak makan sos tomato ye..

  23. SentiasaPanas
    SentiasaPanas December 3, 2014 at 4:44 am | | Reply

    Mmm..suka sos tiram..;)

  24. Mrs. A
    Mrs. A December 3, 2014 at 8:50 am | | Reply

    Sos tomato kalau makan dengan nugget best gak.
    Tapi dengan cekodok kureng.. kot

    1. blogger lelaki
      blogger lelaki December 3, 2014 at 1:21 pm | | Reply

      masa aku budak-budak dulu aku suka makan bihun dengan sos tomato..tapi bila dah besar selera dah bertukar

  25. zie fauzi
    zie fauzi December 3, 2014 at 2:43 pm | | Reply

    amboi…org ada bini.. mcm tu laa… tp sos tomato penyedap rasa nasi tomato…

  26. Outbound
    Outbound December 3, 2014 at 4:13 pm | | Reply

    Sauce tomat menurut saya memang kurang sedap ya. Saya masih lebih suka chili sauce lebih mantap di lidah

  27. JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA TERKINI

    Bini g keje…kita rehat rumah sambil buat housekeeping..suami mithali..

  28. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU December 3, 2014 at 8:18 pm | | Reply

    Tomato memang banyak khasiat tapi kalau cicah sos tomato ni, kurang minat..sedap potong biasa dan masuk dalam air masak campur sesudu dua gula, em sedap…

  29. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU December 3, 2014 at 8:19 pm | | Reply

    Satu lagi kalau tak suka tapi blh jadi suka ni memang ada pendorongnye contohnye cekodok cicah sos tomato oleh tuan Titan..hehe..

  30. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU December 3, 2014 at 8:19 pm | | Reply

    Skrg duduk rumah..sementara menunggu 100 beban guru tahun depan ye…

  31. zool
    zool December 4, 2014 at 12:10 am | | Reply

    makan lah sos tomato tu.. takut benau

  32. emalinmohd
    emalinmohd December 4, 2014 at 3:06 am | | Reply

    Tomato organik sedap..
    Cekodok lawan sos tomato? Memang pangkah besar-besar la…

  33. Cetusan Minda
    Cetusan Minda December 4, 2014 at 3:34 am | | Reply

    saya pecinta tomato tapi tak jalan juga dengan sos tomato … lbh suka sos cili .

  34. ibnu
    ibnu December 4, 2014 at 4:40 am | | Reply

    mantep nya saos tomat jadi teman makan mie

  35. adarain
    adarain December 4, 2014 at 6:49 am | | Reply

    Seronoklah makan cengkodok hasil buatan isteri hari-hari. haha

  36. ema
    ema December 4, 2014 at 7:23 am | | Reply

    wife bro tak makan sos cili ke? macam pelik pertanyaannya pasal beli sos cili ni.

    1. titan
      titan December 4, 2014 at 10:04 am | | Reply

      Sebab sos cili dah habis.

      So..bin8 terkejut tetiba suaminya tolong beliksn sos cili..

  37. khairul
    khairul December 4, 2014 at 9:43 am | | Reply

    kalau hari-hari makan cengkodok boleh boring juga..cuba test mee mamak satu petang2 ne perghh layann

  38. Khadeejah Hasmad
    Khadeejah Hasmad December 4, 2014 at 3:19 pm | | Reply

    Sabo je la.

    Campur lah sos tomato dan cili.

  39. sabree hussin
    sabree hussin December 4, 2014 at 3:40 pm | | Reply

    Oo makanan yang last tu memang suami yang kena habiskan ye 😀

  40. ieta mat saad
    ieta mat saad December 4, 2014 at 5:08 pm | | Reply

    akak pun tak suka sos tomato tapi buah tomato akak makan sedap… hehe

  41. Vander Good
    Vander Good December 4, 2014 at 6:00 pm | | Reply

    Suka sos cili sebab pedas. Sos tomato kurang feel.
    Singgah BW di sini.Nak follow blog ni tapi tak ada button follow.
    Ada masa silalah jenguk blog saya. 🙂

  42. Wira Merah
    Wira Merah December 5, 2014 at 11:06 am | | Reply

    Makan cekodok dgn sos tomato mmng tak ngam…kalau sos tomota untuk masak ikan atau ayam masak merah baru sedap…

  43. TehR
    TehR December 5, 2014 at 2:38 pm | | Reply

    pasni nak suruh bini aku masak cokodok jugak

  44. fyna
    fyna December 6, 2014 at 2:34 am | | Reply

    hehehe… samalah. selalu suh suami abihkan makanan. 😉

  45. myrujukan
    myrujukan December 6, 2014 at 10:05 am | | Reply

    hahaha, lawak la citer hang nihh :mrgreen: aku pun sama, x leh nak masuk la sos tomato, x kena, kalau terpaksa jer aku makan

  46. Siti travelog
    Siti travelog December 7, 2014 at 4:09 pm | | Reply

    Cicah dengan Sos Tabasco lagi sedap.

  47. cik anggur
    cik anggur December 8, 2014 at 12:14 am | | Reply

    follow blog cik anggur follow twitter cik anggur like facebook cik anggur balik di

    terima kasih

  48. Oja Samid
    Oja Samid December 8, 2014 at 7:52 am | | Reply

    sos tomato masam..memang tak best :p sos cili thai lbh sedap kot. hehe..

  49. ctfand
    ctfand December 8, 2014 at 8:06 am | | Reply

    cekodok cicah sos thai maggie tu sedap jugak

  50. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD December 8, 2014 at 10:10 am | | Reply

    Amboi.. Macam dia seorang ada bini eh. Hihihi..
    Memang tak sedap sos tomato masam tak kena dengan cekodok.

  51. Nurul
    Nurul December 9, 2014 at 1:56 am | | Reply

    Saya pun tak berapa suka sos tomato-masam 🙂

  52. Denaihati
    Denaihati December 9, 2014 at 7:56 am | | Reply

    tak pernah cekodok/jemput2 cicah sos tomato lagi…heee. tak kena lah…

  53. Aiman
    Aiman December 11, 2014 at 8:35 am | | Reply

    Anti betul dengan en tomato.. Tapi peminat tegar Tomyam .. Ohsem sungguh

  54. Mohd Norzali
    Mohd Norzali December 12, 2014 at 3:06 am | | Reply

    Masa ni jerla bro nak berehat panjang. Nikmatilah dengan sebaik mungkin.

  55. Alongxp
    Alongxp December 15, 2014 at 8:54 am | | Reply

    Die punye penulisan… wat aku tertanya-tanya… mana sos tomatonye? hadoi la…

  56. maizul.com
    maizul.com December 16, 2014 at 12:37 am | | Reply

    Last last sos cili jugak… syok makan pedas-pedas ye tak..

  57. MNH
    MNH December 17, 2014 at 2:05 pm | | Reply

    walau apa pun kata kata bini kena ikut juga. tak nak bini kecik hati nanti. haha

  58. Datin Tyka
    Datin Tyka February 1, 2015 at 3:24 pm | | Reply

    sedap la sos tomato.. kalau g luar negara , sos cili kena bayar tau

  59. agus
    agus April 7, 2015 at 6:01 am | | Reply

    rasa tomat menyegarkan

  60. Rizal.a.r
    Rizal.a.r March 30, 2018 at 7:36 am | | Reply

    Bedal je…janji halal…

  61. Rizal.a.r
    Rizal.a.r March 30, 2018 at 7:37 am | | Reply

    Tomato cherry…sedap..cicah garam secubit rasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.