30 Responses

  1. Travelog Siti
    Travelog Siti September 1, 2015 at 9:02 pm | | Reply

    Ha..ada pun benda ni. Sekarang memang aku duk cari-cari nak korban jarak jauh (kJJ). Sebab nak buat korban kat Turki ni aku tak pandai nak cari, tak faham dorang cakap apa pastu takut tak ada org nak uruskan daging. Sib baik ada sistem Kjj nih. Boleh dipertimbangkan nih

    1. Saljuhumairah
      Saljuhumairah September 1, 2015 at 10:02 pm | | Reply

      Kadang kala buat qurban dengan agen terutama yang ke luar negara lebih baik dari sudut memberi daging kepada yang memerlukan… sebab Ar-Rahnu Yapeim ada buat untuk orang kemboja… orang sana nak jumpa daging pun susah… di Malaysia, nak makan daging hari-hari pun mampu beli di pasar… tetapi kena cari yang betul-betul jujur dan bertauliah…dan tidak meninggalkan hikmah ibadah..

  2. Ummu Aisyah
    Ummu Aisyah September 1, 2015 at 10:31 pm | | Reply

    Korban jarak jauh(KJJ).. Heheee.. Macam PJJ. KJJ ni kebaikannya, hasil korban tu dibagi kepada mereka yang benar-benar memerlukan. Cuma mungkin kita hilang kelebihan dari segi menyaksikan sendiri saat haiwan korban tersebut dikorbankan.

  3. ajumohit
    ajumohit September 1, 2015 at 11:29 pm | | Reply

    ha mudahnya, bolehla buat aqiqah untuk baby nanti

  4. reezluv
    reezluv September 2, 2015 at 12:19 am | | Reply

    dah boleh buat online dah sekarang..:D

  5. myrujukan
    myrujukan September 2, 2015 at 6:03 am | | Reply

    dah semakin ramai yang buat program macam ni, bagus sebab memudahkan permintaan orang nak buat qurban dan aqiqah

  6. haffizul iskandar
    haffizul iskandar September 2, 2015 at 7:41 am | | Reply

    Masih belum berkesempatan nak buat aqiqah. InsyaAllah, ada rezeki, tahun depan kenalah buat. Kena cari masa yang sesuai, juga wang. InsyaAllah, semoga dipermudahkan.

  7. Junaidy Jaimi
    Junaidy Jaimi September 2, 2015 at 2:40 pm | | Reply

    kelebihan teknologi jika di manfaatkan dengan sebaiknya, macam ni lah..ezqurban ni antara contoh terbaik…

  8. Puan hanim
    Puan hanim September 3, 2015 at 1:36 am | | Reply

    saluran yang menarik untuk buat ibadat Qurban di mana mereka lebih memerlukan.

  9. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam September 3, 2015 at 3:09 am | | Reply

    Alhamdullilah dengan adanya teknologi smuannya makin mudah…

  10. seri nian
    seri nian September 3, 2015 at 6:09 am | | Reply

    mudahnya nak buat korban dgn harga yang siap2 dipecvahkan gitu kan. rm300 sgt2 boleh dibuat selalu.
    terima kasih

  11. Hafizul
    Hafizul September 3, 2015 at 8:16 am | | Reply

    Hehe.. sekarang ni kan dah tak ada alasan lagi nak ngelat dari buat akikah ni.. kecuali mereka yang benar-benar belum ada duit yang cukup..huhu…

  12. sabree hussin
    sabree hussin September 3, 2015 at 11:32 pm | | Reply

    Qurban pun boleh buat secara online je sekarang, yang penting sediakan je bayarannya 😀

  13. Noriza Rahman
    Noriza Rahman September 4, 2015 at 12:03 am | | Reply

    sangat mudah,simple dan easy going…

    memang bagus bagi mereka yang tiada masa nak buat kenduri dan bajet kecil

  14. Bahrain
    Bahrain September 4, 2015 at 4:20 am | | Reply

    semoga mereka yang melakukan ibadah korban diperluaskan rezekinya. AMIN~

  15. Belang tarung
    Belang tarung September 4, 2015 at 7:31 am | | Reply

    musim penternak pungut hasil penat lelah

  16. Zailahafni
    Zailahafni September 4, 2015 at 7:33 am | | Reply

    Memang niat nak aqiqah anak2 guna EZ Qurban ni. Betul nak buat kenduri sekarang bukan sikit2 duit. Alhamdulillah ada kemudahan macam ni. Yang penting urusan aqiqah tu selesai dulu kalau nak kenduri kemudian pulak la kot ye. Terima kasih share amount. Nak aqiqah 2 orang hero ni yakni 4 ekor kambing 😀

  17. Nurul
    Nurul September 4, 2015 at 7:53 am | | Reply

    mula-mula buat macam tak tahu je pasal ibadah korban, tapi bila selalu sangat dengar ceramah Ustaz Azhar (MD EZ Qurban) kat radio tiap-tiap minggu, terbuka hati untuk buat. Senang buat dengan EZ Qurban ni. recommended.

  18. rahimah
    rahimah September 4, 2015 at 1:12 pm | | Reply

    Buat online senang, semua mereka uruskan .Bayar je.

  19. Adzrif Sidek
    Adzrif Sidek September 6, 2015 at 10:38 am | | Reply

    Tapi selalunya kenduri aqiqah jarang hidangkan CENDOL.

    Mungkin area banting ada kot.
    Eh, ke takda jugak? :p

  20. Uncle Zuan
    Uncle Zuan September 7, 2015 at 8:10 am | | Reply

    nama pun EZ,jadi easy la nak buat qurban 🙂

  21. topijerami
    topijerami September 8, 2015 at 3:16 am | | Reply

    tak taw plak boleh qurban dan aqiqah jarak jauh…
    rm300 bagi aku murah dah 2

  22. zool
    zool September 8, 2015 at 5:54 am | | Reply

    program qurban camni lebih mudah dan beri manfaat kepada ramai orang

  23. lankapo
    lankapo September 9, 2015 at 6:34 am | | Reply

    memang bercadang buat untuk tahun ni, tapi mak suruh buat yang kat surau punya.
    sekarang sudah RM 500 satu bahagian.

  24. kempiskanperutbuncit
    kempiskanperutbuncit September 10, 2015 at 12:24 pm | | Reply

    suka tengok cara dia susun daging. smart jew

  25. Sikopet.com
    Sikopet.com September 12, 2015 at 1:43 am | | Reply

    sayapribadi belum bisa ikutannyumbangbuat kurban , heem jadi sedih 🙁

  26. ahmadyani
    ahmadyani September 12, 2015 at 7:01 pm | | Reply

    Sekarang ini buat korban di sini untuk orang jauh. Dapat pahala, cuma pahala sunnah melihat binatang korban itu yang tidak dapat.

  27. Ibu Zarith
    Ibu Zarith September 14, 2015 at 4:08 pm | | Reply

    Memang best ez qurban ni. Dulu masa Zayra lahir, seminggu dalam pantang dah buat akikah dengan EZ qurban ni. Pantas dan tangkas

  28. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin September 15, 2015 at 2:53 am | | Reply

    Mudahnya nak buat qorban sekarang, Alhamdulillah.

  29. SuperNifz
    SuperNifz September 29, 2015 at 1:49 am | | Reply

    Zaman serba canggih nih memang sangat2 perlu mende macam nih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.