69 Responses

  1. Jie Susanos
    Jie Susanos August 11, 2016 at 6:25 pm | | Reply

    Kmah btul jwpan bro bila kena tnya soalan mcm tu..

    Terbaik..

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:07 pm | | Reply

      Jawab aje.

      Jawapan yang aku dah tahu.

      Yang tak tahu, aku kata aku tak tahu la.

  2. Anuar
    Anuar August 12, 2016 at 12:39 am | | Reply

    Saya sokong Cikgu Titan… hahaha… ALhamdulillah masih terus aktif menulis blog sehingga sekarang… Sebab ada banyak sumber rezeki yang boleh kita hasilkan melalui blog 😉

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:07 pm | | Reply

      Ya.

      Ada banyak cabang dan sumber.

      Cari dan usaha sahaja.

      1. Pokok2u
        Pokok2u August 15, 2016 at 12:39 am | | Reply

        Betul tu Bro. Saya sokong. Tulis aje. Aka ada hasilnya.

  3. akubiomed
    akubiomed August 12, 2016 at 3:13 am | | Reply

    Apa yang penting kita enjoy apa yang kita lakukan dan selalu berfikira positif.

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:08 pm | | Reply

      Ya.

      Enjoy itu penting.

      1. Pokok2u
        Pokok2u August 15, 2016 at 12:41 am | | Reply

        Enjoy waktu tulis blog tu yang best.

        1. Raihanah
          Raihanah August 23, 2016 at 2:22 am | | Reply

          enjoy dengan setiap apa yang kita buat

  4. encikarman
    encikarman August 12, 2016 at 4:29 am | | Reply

    aku pun dah malas nak tulis blog, sebab korang malas klik iklan aku. Ha2.

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:09 pm | | Reply

      Ya.

      Aku salah seorang yang malas klik tu.

  5. Lynda
    Lynda August 12, 2016 at 9:10 am | | Reply

    Ya sangat panjang..tapi input yang sangat ada manfaat. Insyaallah selagi ada kudrat akan menulis . Dulu mmg saya banyak update di facebook. Lama kelamaan tak jumpa kenangan tulisan saya. Rugi di situ

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:10 pm | | Reply

      Ya.

      Rugi.

      Cuma ramai yang tak sedar aja.

    2. Eray Majid
      Eray Majid August 23, 2016 at 3:38 pm | | Reply

      Lynda..tq for the reminder. Eray pun banyak habiskan masa tulis di FB, nampaknya gaya wajib kembali ke blog

  6. MamaHantek
    MamaHantek August 12, 2016 at 11:04 am | | Reply

    Sama macam bila orang kata dia matang. Bila org mengaku matang ni biasanya masih belum matang.

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:11 pm | | Reply

      Payah cite bab matang ni.

      Pening sikit.

      Haha..

  7. ahmadyani
    ahmadyani August 12, 2016 at 8:10 pm | | Reply

    Seperti juga soalan, kenapa kau suka baca buku? Satu soalan paling sukar untuk dijawab. Hanya orang suka membaca saja tahu jawapannya.

    1. titan
      titan August 12, 2016 at 9:11 pm | | Reply

      Ya.

      Yang tahu aje tahu jawapannya.

  8. McYanni
    McYanni August 12, 2016 at 8:14 pm | | Reply

    Dah banyak kali Cikgu Titan kemaskini komisen yang dapat hasil dari blog, tapi masih bertanya soalan macam tu. Memang susah diajar.

    1. titan
      titan August 13, 2016 at 4:47 am | | Reply

      mungkin mereka sukar nak faham kot.

  9. Zurainny Ismail
    Zurainny Ismail August 13, 2016 at 1:04 am | | Reply

    Hihihi, betul tu – blog sendiri mcm rmh sendiri, sdgkan FB mcm tpt persinggahan ja – better menulis dlm blog sendiri. Tp sy suka singgah FB utk tengok hasil kraf org lain. 😀

    1. titan
      titan August 13, 2016 at 6:19 am | | Reply

      Ya.

      Facebook ada kelebihan yang lain.

      Tapi blog is better.

  10. Noriza Rahman
    Noriza Rahman August 13, 2016 at 8:01 am | | Reply

    Panjangnya Nak truih baca sampai habih, tapi ITU lah bila dah suka memang baca ja..terpukau dengan ayat sempoi rasanya

    1. titan
      titan August 13, 2016 at 3:25 pm | | Reply

      Terima kasih kerana suka membaca.

      Saya memang hensem orangnya.

  11. Azam Mohamad
    Azam Mohamad August 13, 2016 at 8:32 am | | Reply

    konsisten, istiqomah buat sedikit tapi berterusan itu yang disukai tambahan lagi menghasilkan uang.

    1. titan
      titan August 13, 2016 at 3:37 pm | | Reply

      Ya.

      Ada uang, semua orang suka.

  12. apdm
    apdm August 13, 2016 at 4:24 pm | | Reply

    tulis blog ni ada satu rasa kepuasan. walaupun sekdar tulis blog informasi. tapi ia tetap dinamakan menulis. Aku melihat beza aku yang hari-hari kerjanya menulis blog dengan rakan lain. Aku lebih mudah menyusun ayat dan perenggan dalam menulis berbading rakan lain

  13. Ikhwan
    Ikhwan August 13, 2016 at 6:06 pm | | Reply

    Diakui oleh pakar itu jauh lebih bermakna daripada mengaku pakar 🙂

    1. titan
      titan August 14, 2016 at 3:28 pm | | Reply

      Ya.

      Nak cari siapa pakar tu yang susah sikit.

      ramai pakar palsu sekarang nih.

  14. Servis Bina Web
    Servis Bina Web August 14, 2016 at 7:07 am | | Reply

    Terbaik…setakat ni tak pernah lagi rasa tak mahu tulis blog…semangat nak tulis blog tu ada lagi…haha…

  15. zool
    zool August 14, 2016 at 12:18 pm | | Reply

    Ganas ayat ari ni..
    macam melepaskan segala amarah je..
    ahahahhah

    1. titan
      titan August 14, 2016 at 3:27 pm | | Reply

      Ganas apanya.

      Ayat serius aje.

  16. Ibu Zarith
    Ibu Zarith August 14, 2016 at 5:31 pm | | Reply

    kahwin 4? apakah? hahaha..

    Betul, bila kita blogging ni ada banyak perkara yang kita boleh share dengan orang. Kadang tu kita rasa benda tu simple sangat, tapi sebenarnya ada orang yang sangat berterima kasih bila kita share perkara itu. And that makes me happy =)

    Insha Allah ilmu yang kita share, jika bermanfaat dan diamalkan, akan menjadi bekalan kita di alam sana kelak, insha Allah =)

    Maaf komen panjang, memang nak luah perasaan blogging ehehe

  17. reezluv
    reezluv August 15, 2016 at 12:51 am | | Reply

    best gak soklan tu..ehehe..jawapan tu dia punya panjang..heheee

    1. titan
      titan August 16, 2016 at 4:09 am | | Reply

      Saje tulis panjang.

      Qada’ apa yang patut aje.

  18. Introducer maybank
    Introducer maybank August 15, 2016 at 2:20 am | | Reply

    Terbaik tuan ilmunya….

  19. Raihanah
    Raihanah August 15, 2016 at 3:13 am | | Reply

    yang penting kita enjoy dengan apa yang dilakukan.

    1. titan
      titan August 16, 2016 at 4:07 am | | Reply

      Ya.

      Enjoy itu penting.

  20. ahmad hasif
    ahmad hasif August 15, 2016 at 5:29 pm | | Reply

    no 6 paling win..hahaha..

  21. turunkan berat badan
    turunkan berat badan August 15, 2016 at 5:50 pm | | Reply

    haha panjang gila jawapan dia

  22. mrhanafi
    mrhanafi August 15, 2016 at 6:57 pm | | Reply

    saya tulis blog tak kira nak dapat duit atau tidak..

    tapi bila dah tulis blog..dapat duit pulak dah

    alhamdullillah

    1. titan
      titan August 16, 2016 at 4:06 am | | Reply

      Yup.

      Alhamdulillah.

      Syukur nikmat.

      1. mrhanafi
        mrhanafi August 18, 2016 at 11:38 am | | Reply

        dapat sikit bersyukur ..

        dapat banyak lagilah nak bersyukur

  23. Ros
    Ros August 15, 2016 at 11:42 pm | | Reply

    Blog ni satu pelaburan jangka panjang.
    Boleh jadi mesin buat duit kalau betul caranya.

    1. titan
      titan August 16, 2016 at 4:05 am | | Reply

      Yup.

      Asalkan tahu caranya.

  24. Pencari Makan
    Pencari Makan August 16, 2016 at 2:27 am | | Reply

    Fuh… Kenapa & Mengapa?

    Memasing punya misi & Visi..

    Kalau duit letak di depan..

    Memang tak kemana.. 🙂

    1. titan
      titan August 16, 2016 at 4:04 am | | Reply

      Takde orang buat bisnes duit letak kat belakang.

      Semua letak depan.

  25. kursi mebel
    kursi mebel August 16, 2016 at 2:22 pm | | Reply

    semoga tambah sukses bos

  26. diana
    diana August 17, 2016 at 7:00 am | | Reply

    Haha lama tak ke blog cikgu pakar SEO yang banyak ajar SEO kat saya (sila nafikan). Orang selalu fikir saya old fashion sebab blogging utk biz, blogging utk belajar menjadi penulis. Orang lain balun fb ads, Ig bagai. Tapi blogging lah yg bagi saya 3-4 angka income partime secara konsisten sejak 3 tahun lepas. Dalam biz, orang yang google dan jumpa blog kita adalah serious buyer. Sebab2 blogging bagus dah dinyatakan dalam post ini, berada dalam carian google etc. Cikgu saya pernah ajar, nak belajar jadi penulis yang baik? Tulislah di blog setiap hari.
    Sampai bila kita nak blogging Cikgu?
    Selagi kita boleh menaip kot.
    Terima kasih cikgu ajar SEO dalam kitab pink.

  27. sabree hussin
    sabree hussin August 17, 2016 at 7:28 am | | Reply

    Aku pun dah pause sekejap aktiviti dalam FB. Nak fokus kat blog. Banyak yang tertinggal ni. Tapi aku duk cari jawapan nombor 2 – 7. Ko letak kat mane titan?

  28. En Zam
    En Zam August 18, 2016 at 4:11 am | | Reply

    Aku tulis blog sebab stor peyimpanan maklumat dalam kepala otak macam nak penuh ( rasa saja ), Jadinya bila transfer dekat blog bebanya berkurang laa sikit..haaa..haaa. Masa aku buat karangan pendek untuk blog, aku tak harap sangat untuk dapat sambutan sebab kandungan dalam blog bersifat kena beli dan research & development. Alhamdulillah harap-tak harap pun dah beratuih ribu aku belasah secara terangcang melalui aktiviti blogging yang dibuat semata-mata untuk dijadikan mesin buat duit auto. Emmmmhhh…emmhhhhh. Agenda terbaru sudah siap, nak sebat banyak mana masih dalam perancangan…

  29. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 19, 2016 at 11:04 am | | Reply

    Panjang lebar jawapan dengan kupasan yang tak kalah hehe. Terbaik en titan, blog sesuai jadi tool pemasaran jangka panjang.

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:44 am | | Reply

      Ya.

      Blog tetap lebih sesuai dan juga jangka masa lama.

  30. Hafizul
    Hafizul August 21, 2016 at 11:53 am | | Reply

    Ehhh macam sama jer jawapan yang bermain difikiran saya ni.. haha..

    Semoga encik Titan terus setia update blog.. walaupun dah tak sekerap dahulu..

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:43 am | | Reply

      Ya.

      Harap leh update macam selalu.

  31. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim August 21, 2016 at 1:23 pm | | Reply

    Tanya soalan sampai bila ko nak tulis/update blog?

    Ibaratnya, sama seperti sampai bila ko nak hidup?

    Haha, kalau kena kat aku memang itu aku jawab.

    Memang tak dinafikan blog merupakan medium terbukti power/berkesan.

    Sampai sekarang saya dapat hasil daripada blog walaupun hanya 1 post je.

    Semuanya berkat Kitab SEO Merah Jambu.

    Terima kasih Encik Titan.

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:40 am | | Reply

      Haha..

      jawab ajelah.

      Walaupun aku tahu, esok lusa akan ada gak yang bergatal bertanya.

  32. Bisnes Online
    Bisnes Online August 22, 2016 at 6:04 am | | Reply

    Aku tahu ramai blogger yang menghilang masa zaman zaman kita dulu. Dan yang ada sekarang pun ramai yang gagal buat duit mungkin. Tetapi aku tetap ada disini, heheehe.

    Pasal soalan berblogging sampai bila tu? Jawapan aku, insyaallah aku akan terus berblogging lepas aku kawin nanti. Malah nak ajar bini berblogging sekali. So untuk diri aku, insyaallah berblogging akan diteruskan. Cumanya selepas ini lebih kepada buat duit. Itu sahaja

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:38 am | | Reply

      Ya.

      Memang ramai yang dah menghilang.

      Kita terima seadanya aje.

      Haha..

  33. zara
    zara August 23, 2016 at 4:16 am | | Reply

    suspen sungguh soalan tu..oklah dari orang duk tanya bile nak keluar entry baru ni 🙂

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:35 am | | Reply

      Haha..

      Suspen la sangat.

  34. nikkhazami
    nikkhazami August 23, 2016 at 4:18 am | | Reply

    kemain panjang entri ni.. tapi gigih baca sampai habis

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:31 am | | Reply

      Terima kasih kerana gigih membacanya.

      terima kasih sekali lagi.

  35. suri
    suri August 23, 2016 at 5:00 am | | Reply

    jom tulis blog sebab kita ada belog masing-masing heeaaa..

    1. titan
      titan August 23, 2016 at 5:30 am | | Reply

      Haa..

      gi la tulis cepat-cepat.

      Nak juga membacanya.

  36. Eray Majid
    Eray Majid August 23, 2016 at 3:15 pm | | Reply

    Baru je tulis pasal FB vs Blog pagi tadi dekat FB. Try search kat google, tak jumpa pula. Ngeh ngeh.

    Tapi memang betul sangat part ‘long term’ income. Even tak update blog hari2 pun masih ada customer yang cari. Aset sebenarnya blog ni, rugi kalau dah ada satu, lepas tu buat derk & terus menghilang.

    1. titan
      titan September 1, 2016 at 4:19 am | | Reply

      Ya.

      Blog lebih ada banyak advantage.

  37. Ato
    Ato October 12, 2016 at 12:52 pm | | Reply

    enjoy dan enjoy… hehe

  38. Ira
    Ira November 27, 2016 at 2:55 am | | Reply

    hahaha. buat kerja dengan minat pasti takkan bosan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.