62 Responses

  1. ahmadyani
    ahmadyani May 24, 2014 at 1:36 pm | | Reply

    Sama ke antara gemuk dan boroi?

  2. cik lisa
    cik lisa May 24, 2014 at 2:28 pm | | Reply

    sayang nak buang lemak, lama simpan, mahal pulak tu.

  3. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah May 24, 2014 at 4:03 pm | | Reply

    Boleh cuba teknik ini untuk kesihatan yang berpanjangan insyallah.. 😀

  4. reezluv
    reezluv May 24, 2014 at 4:18 pm | | Reply

    ok fine…cis sungguh entri ini..ahaha..buat gua rasa nak kurus cepat jek.. :mrgreen:

  5. Hero Borneo
    Hero Borneo May 25, 2014 at 3:36 am | | Reply

    gemuk bagi lelaki lambang banyak duit dan gemuk bagi mak orang adalah tanda bahagia..makan berselera dan hati senang!

  6. Hafizul
    Hafizul May 25, 2014 at 4:34 am | | Reply

    EMm betul gak tu..perempuan ni, lepas kawin lagilah kena jaga badan..kalau tak jaga..nasibla…menangis nanti..hahaha 😈

  7. Amru
    Amru May 25, 2014 at 4:42 am | | Reply

    Jom sama-sama kuruskan badan ikut cara IF ni 🙂

  8. Raudzah
    Raudzah May 25, 2014 at 5:07 am | | Reply

    Menarik..nanti nak baca kelebihan puasa 24 jam seminggu ni..

  9. Ismail N
    Ismail N May 25, 2014 at 5:18 am | | Reply

    Tak lama lagi bulan puasa. Kalau boleh continue sampai bulan Syawal tu, teknik yg lebih baik lagi :mrgreen:

  10. myrujukan
    myrujukan May 25, 2014 at 8:27 am | | Reply

    ni pertama kali aku dengar akan teknik nih. Tapi yer lah bro, dah macam apa yang islam ajar kan

  11. Ammar
    Ammar May 25, 2014 at 10:01 am | | Reply

    Ooooo baru tahu.. sebelum ni tak tahu pun

  12. gtr
    gtr May 25, 2014 at 12:14 pm | | Reply

    memang negara kita mempunyai kadar obesiti tertinggi di asia.

  13. PCL
    PCL May 25, 2014 at 2:21 pm | | Reply

    eh ..Titan org Banting Ke?

    okay bab diet n workoot ni memang kena ada disiplin yg kuat, kalu dah boleh puasa sunat isnin dan khamis memang cantik dah..mereka ni trgolong antara orang yg berdisiplin tinggi dan jaga kesihatan.

  14. zool
    zool May 25, 2014 at 2:46 pm | | Reply

    aku pun hampir masuk kat kategori gemuk tu.. kena buat sesuatu nu

  15. sweetkurma
    sweetkurma May 25, 2014 at 4:11 pm | | Reply

    betul lah tu ramai yang gemuk, akak lah salah sorang nya huhu

  16. khairul asrol
    khairul asrol May 25, 2014 at 6:14 pm | | Reply

    aku nak tambahkan berat lah. pernah jumpa ebook naikkan berat badan tak bro? aku siap kena label kering lagi. hahaha

  17. Hairul Azni
    Hairul Azni May 26, 2014 at 12:35 am | | Reply

    Aku dah kurus..tak perlu guna teknik ni..

  18. zara
    zara May 26, 2014 at 8:35 am | | Reply

    bagus teknik IF ni..saya sedang beratkins diet..diorang selalu sebut IF ni tapi saya tak faham, yang sy faham puasalah..kebetulan harini puasa..kene fahami IF ni sepenuhnya..mohon share link di group wasap atkins sy ya

    Penipuan Email

  19. Manan Qayyim
    Manan Qayyim May 26, 2014 at 10:30 am | | Reply

    tu la sebab nya kita kena pose…. dapat rehatkan badan & dpt sihat kn badan… tak gitu bro….

    Alang2 amalkan teknik ni… lebih baik kite pose sunat… dpt gak pahala…

  20. Hairul Hissam
    Hairul Hissam May 26, 2014 at 12:44 pm | | Reply

    teringat pula seorg profesor kat UKM..
    dia makan nasi jee.. rehat setengah jam.. lepas tu makan ayam jee.. rehat setengah jam..lepas tu makan sayur pula….nak try laa… 😀

  21. cyza
    cyza May 26, 2014 at 3:35 pm | | Reply

    Buat masa ni, aku belasah je…hehe…
    makan saja lah tapi makan sedikit2 lah…
    Try kurang kan air manis…banyakkan air kosong…
    tu je my style…huhu

  22. Cheq Eem
    Cheq Eem May 26, 2014 at 3:40 pm | | Reply

    orang lelaki tak gemuk… tapi depa banyak boroi… perut maju ke depan…. ekekeke….

  23. Shaklee
    Shaklee May 26, 2014 at 3:42 pm | | Reply

    Awesome

    baru baca pasal diet atkins kat blog hafiz rahim tadi

    la ni intermittent fasting pulak

    kalau combine dua2 makin cepat la kurus kut

    😉

  24. Jia Rizaira
    Jia Rizaira May 26, 2014 at 7:31 pm | | Reply

    Skrg BMI dah obesiti dah…lemak memenuhi bahagian perut skrg ni. Dulu yg dikatakan kurus keding kini gemuk.

  25. profhariz
    profhariz May 26, 2014 at 9:42 pm | | Reply

    Ada lagi satu diet memang lagi super power turunkan berat badan. Tapi kos tinggi dan site effect pun T____T

  26. profhariz
    profhariz May 26, 2014 at 9:43 pm | | Reply

    Jom cabaran diet atkins 😛

  27. JMR
    JMR May 27, 2014 at 1:43 am | | Reply

    negara yg paling Malas bersenam eh? haha aku setuju dan juga terasa..

  28. Hafizul
    Hafizul May 27, 2014 at 2:46 am | | Reply

    Ohh ni betul2 mogok 2 hari ni..artikel baru pun tak ada…dah-dah la tu..pasrah la dengan ketentuan takdir… 😈

  29. eyriqazz
    eyriqazz May 27, 2014 at 6:29 am | | Reply

    Ye ye…dah beli..cuma blom praktikkan lagi..hehehe….

  30. ema
    ema May 27, 2014 at 7:47 am | | Reply

    dah elok berpuasa jangan pula time bukan puasa mcm hantu raya…makan tak ingat…agaknya tak menjadilah badan nak kurus.

  31. Denaihati
    Denaihati May 27, 2014 at 10:29 am | | Reply

    kalau puasa 12jam, boleh 2 in one, dengan puasa sunat seklali.

    1. titan
      titan May 28, 2014 at 5:15 am | | Reply

      Haha..

      Waktu tu kita leh adjust. Janji kita lh kawal apa yang sepatutnya.

  32. ajumohit
    ajumohit May 27, 2014 at 11:39 am | | Reply

    walau apapun tekniknya yang penting mesti disiplin dan jangan malas insha allah berjaya

    1. titan
      titan May 28, 2014 at 5:13 am | | Reply

      Ya.

      Setuju. Tetap kene usaha. :mrgreen:

  33. Shaklee
    Shaklee May 27, 2014 at 7:22 pm | | Reply

    I is sentap pada ayat : ce tanya budak atau gadis gemuk bila terakhir berpuasa isnin khamis 😥 😥 😥

    so terkesan

    1. titan
      titan May 28, 2014 at 5:11 am | | Reply

      Jadi..rajin2 la berpuasa.

  34. Amal Espraza
    Amal Espraza May 29, 2014 at 4:31 am | | Reply

    nak try! semoga aku cepat kurus

  35. TehR
    TehR May 29, 2014 at 1:45 pm | | Reply

    yups, jangan malas bersenam
    dan jangan malas cari ilmu untuk bersenam dengan cara yang betul

  36. Jannah PS Low
    Jannah PS Low May 29, 2014 at 4:35 pm | | Reply

    waaaah lagi sebulan nak puasa ramadhan. boleh buat IF terus. raya nanti boleh melaram dgn baju raya 😛 😛 😛

  37. Hafizul
    Hafizul May 30, 2014 at 4:21 am | | Reply

    Ni dah lebih 2 hari dah ni mogok… Ke 2 bulan? 😈

  38. BlogMalaya
    BlogMalaya May 30, 2014 at 7:00 am | | Reply

    jom kita berpuasa!

  39. cyza
    cyza May 31, 2014 at 2:22 pm | | Reply

    Sunyi sepi…adakah dek kerana bizi nak akad nikah…huhu?

  40. zik
    zik June 1, 2014 at 2:59 am | | Reply

    sibuk ker bro..aku nak naikkan berat badan.. eh salah nak maintain jer… dah 60 kg skrg..huhu

  41. KKTG
    KKTG June 2, 2014 at 7:44 am | | Reply

    Betul ke Malaysia antara negara yg ‘kaya’ dgn org2 gemuk? Mcm x nmpk pulak org2 gemuk ni – yg gebu & panda-like ada la….:D Yg penting BMI, BP dan Blood sugar ok, dan hati gembira, Insyallah semua ok. Kalau kurus tp stress tak selamat jg, kan..?.

    1. JebengOtai™
      JebengOtai™ June 3, 2014 at 6:43 am | | Reply

      malaysia antara 10 negara yg malas..malas bersenam.. 🙂

  42. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam June 3, 2014 at 2:34 am | | Reply

    Islam dah bagi tunjuk ajar, kita je kurang ikut. hehehe

    lepas ni akan lebih semangat untuk puasa sunat Isnin n Khamis. dapat kebaikan dunia n akhirat.

    tq for the info

  43. Mummy Dina
    Mummy Dina June 3, 2014 at 4:20 pm | | Reply

    orang malaysia lebih sayang lemak daripada kesihatan..tu yang malas nak bersenam tu..:)

  44. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim June 3, 2014 at 11:51 pm | | Reply

    Aku setakat ni macam ok lagi kot. hehe

  45. faizal
    faizal June 4, 2014 at 1:47 am | | Reply

    kena kuat semangat, azam dan disiplin kalau nak berjaya kurus.

  46. Ummi Hanie
    Ummi Hanie June 4, 2014 at 8:42 am | | Reply

    okay, baiklah. puasa senin khamis start dr…. ermm.. minggu depan kot :p

  47. Arman
    Arman June 5, 2014 at 2:51 am | | Reply

    Tahun ni nak buang lemak dekat perut. Tapi memang betul fakta, rakyat malaysia malas bersenam. Mungkin aku termasuk dlm kategori ini. Aku tak bersenam tapi selalu juga bermain badminton. Tu je yg mampu aku buat he..he..he..

  48. kempiskanperutbuncit
    kempiskanperutbuncit September 10, 2015 at 12:40 pm | | Reply

    kalau dapat suami badan sasa hope isteri pun jaga badan juga ya, biasa suami badan sasa menjadi idaman para wanita, serius cakap. memang ada yang minat badan chub, tetapi bukan semua.

  49. Yatt Yusoff
    Yatt Yusoff April 2, 2017 at 4:54 am | | Reply

    ayat ni buat aku sentap..
    “Beb..orang lelaki kalau gemuk pun, RAMAI yang berkahwin. Saham DEPA mahal-mahal belaka. Siap dapat bini yang cantik dan bergetah lagi. Perempuan GEMUK, ada dapat suami badan SASA dan hensem?”
    nasib baikkkk aku dah kawen.
    tapi masa kenal dgn suami aku dlu mmg aku kurus
    kah kah kah…
    kalau aku gemok dulu, gemok, msti smpai skrg aku tak kawen
    kalo kawen pon dapat suami gemok gak..
    hahaha
    ok laa… besok start puasa ganti & IF & atkins sekali
    moga kurus hendaknya
    Amiiinnnn

  50. Farha
    Farha December 19, 2017 at 9:59 am | | Reply

    Ada terbaca juga dengan dr zubaidi. Macam menarik. Tapi agaknya kurang sesuai untuk ibu menyusu. Lapar!!!!

  51. Zaleha Awaluddin
    Zaleha Awaluddin December 20, 2017 at 3:25 am | | Reply

    Fuh mcm2 teknik nk kurus. Puasa isnin khamis tu memang bagus sgt diamalkan

  52. Zaleha Awaluddin
    Zaleha Awaluddin December 20, 2017 at 3:27 am | | Reply

    Jaga badan penting untuk wanita & lelaki. Bukan setakat badan je, level kesihatan darah pun kena cun sekali

  53. cik Jaja
    cik Jaja December 20, 2017 at 9:59 am | | Reply

    Lelaki ke perempuan ke sama je, kena jaga badan biar sihat dan maintain.. bukan sebab saham..hihi

  54. MaMa Chantique
    MaMa Chantique December 21, 2017 at 3:50 am | | Reply

    biasa wanita dah berumah tangga ni cepat membesar dengan jayanya kan..apatahlagi dah lalui proses kehamilan,lepas bersalin dah sibuk dengan kerja rumah pulak, rehat tak menentu makan pun tak menentu kan…

  55. MaMa Chantique
    MaMa Chantique December 21, 2017 at 3:53 am | | Reply

    tapi kalau masih gadis dan berisi,itu memang kena take note juga,hahahha..sebab tu masa bersanding kita tengok pengantin comel molek je, cer jumpa balik after 1 year ke..hihihi insyaAllah pasti bertukar size…

  56. safiah adibah
    safiah adibah December 22, 2017 at 8:17 am | | Reply

    Puasa Isnin Khamis tu mmg menjadi. Cumanya kena kuat semangat. Saya sentiasa pantau berat. Kalau naik sampai 55kg, kena cepat2 kontrol. Kalau tak nnt payah nak turunkan.

  57. Jaja Zaleha
    Jaja Zaleha January 31, 2018 at 2:16 am | | Reply

    Alang2 buat teknik ni, puasa la terus dapat pahala..ehehe

  58. karpet tile
    karpet tile February 12, 2018 at 5:34 am | | Reply

    Tekniknya boleh juga nih Gan, ini perlu untuk istri-istri yang sudah mulai bengak badannya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.